HPG, Metina’da hayatını kaybeden 4 üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı

HPG, Metina’da hayatını kaybeden 4 üyesinin kimlik bilgilerini kamuoyu ile paylaştı.

HPG, Metina’da hayatını kaybeden 4 üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı

HPG, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla başlattığı operasyonda çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden 4 üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı.

PKK’nin askeri kanadı Halk Savunma Gücü (HPG), yaptığı yazılı açıklama ile 2’si kadın 4 üyesinin 19 Nisan’da Kürdistan Bölgesi’ndeki Metina bölgesinde hayatını kaybettiğini duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, TSK ile HPG arasında yaşanan çatışmada yaşamını yitiren üyelerinin kimlik bilgilerini kamuoyu ile paylaştı.

Hayatını kaybeden PKK’lilerin kimlik bilgileri şöyle:

  • “Arîn Bargiran” kod adlı Siirt doğumlu Rıskiye Çakar
  • “Sarîna Amed” kod adlı Diyarbakır doğumlu Cahide Çetin
  • “Simko Serhildan” kod adlı Rojhılat-Bane doğumlu Behzat Serhildan
  • “Çiya Serêkaniyê” kod adlı Rojava-Serekaniye doğumlu Ali Haci

Açıklamada PKK’li Rıskiye Çakar, Cahide Çetin ve Behzat Serhildan’ın 2014 yılında, Ali Haci’nin ise 2016 yılında örgüte katıldıkları bilgisine yer verildi.

Son yıllarda yapılan operasyonlar

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı  (MSB), 28 Mayıs 2019'da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Hakurk bölgesinde Pençe Operasyonu'nun başlatıldığı duyuruldu.

Karadan başlatılan operasyon kapsamında TSK unsurları sınırdan 15 ila 30 km içeride Hakurk’un birçok stratejik tepesine mevzilendi. Hakurk, Erbil’in Soran ilçesi sınırında bulunuyor.

Bakanlık bir yıl sonra 17 Haziran 2020’de Duhok’un Zaho ilçesi sınırında bulunan Haftanin'de PKK’ye yönelik “Pençe Kaplan” adıyla karadan operasyon başlattığını duyurdu.

Operasyon kapsamında TSK unsurları sınırdan kilometrelerce içeri geçip askeri üs kurdu.

Ardından TSK 23 Nisan 2021’de Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla karadan operasyon başlattı.

Operasyon kapsamında Zap-Avaşin hattında şiddetli çatışmalar yaşanırken, TSK unsurları Metina ve Avaşin’de bazı stratejik tepelere yerleşti.

Son olarak TSK, 17 Nisan'da Duhok’un Amdi ilçesi sınırları içerisindeki Zap, Avaşin-Basyan’da “Pençe-Kilit” adıyla havadan ve karadan operasyon başlatmıştı./ Rudaw