HPG'den operasyon ve hava saldırılarına ilişkin açıklama

HPG'den operasyon ve hava saldırılarına ilişkin açıklama

Türkiye'nin operasyonları ile hava saldırılarına ilişkin açıklama yapan HPG, hayatını kaybeden üyelerinin kimlik bilgilerini paylaştı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk ordusunun operasyonları ile hava saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

HPG-BİM’in açıklaması şöyle:

“22 Eylül günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Kela Memê alanında bir operasyon başlatmıştır.

23 Eylül günü saat 06.00 ve 10.00’da savaş uçakları Serê Orman alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bombardımanlar ardından işgalci TC ordusu Skorsky helikopterlerle alana indirmeler yapmıştır. Aynı gün akşam saatlerinde alandan geri çekilen bu operasyon ile ilgili ayrıntılı bilgiler daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Bitlis’te şehit düşen gerillanın kimliği

19 Eylül tarihli açıklamamızda, 16 Eylül günü işgalci TC ordusunun Bitlis’in Şêx Hadi alanında gerçekleştirdiği operasyonda bir arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan Sipan (Devrim Akbay) yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

*****  

Kod Adı: Sipan Tatvan

Adı Soyadı: Devrim Akbay

Doğum Yeri: Bitlis

Anne - Baba Adı: Hayriye – Sedrettin

Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Eylül 2019 / Bitlis

Hakkari’de hava saldırısı

24 Eylül günü işgalci TC Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Dola Mezê alanına gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Eylem (Mizgin Ekin) arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehit düşen arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

*****

Kod Adı: Eylem Ozan

Adı Soyadı: Mizgin Ekin

Doğum Yeri: Mardin

Anne - Baba Adı: Türkan – Eyüp

Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Eylül 2019 / Gever

Hava Saldırıları

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

25 Eylül günü savaş uçakları, saat 16.00’da Heftanin bölgesine bağlı Bektorya alanını bombalamıştır.

26 Eylül günü savaş uçakları saat 08.00’da Avaşin bölgesine bağlı Geliyê Avaşin bölgesini, saat 15.30 ile 17.30 arasında Kandil bölgesine bağlı Zevka alanını bombalamıştır.”