HTŞ komutanı hava saldırısında öldürüldü iddiası

HTŞ komutanı hava saldırısında öldürüldü iddiası

Uluslararası Koalisyon'un, bugün İdlib'in kırsalına düzenlediği hava saldırısında Heyet Tahrir-El Şam (Nusra) komutanı Ebu Muhammet El Colani'nin öldüğü öne sürülüyor, ancak bu bilgi teyit edilebilmiş değil.

Uluslararası Koalisyon'a ait savaş uçaklarının Suriye'nin İdlib şehrinde El Kaide’ye bağlı Hurras el Din ve Ensar el Tevhid gruplarının karargahlarını bugün öğle saatlerinde bombaladığı bildiriliyor. Yerel kaynaklarara dayandırılan habere göre saldırıda çok sayıda militanın öldü.

Sputnik’te yer alan bir haberde ise Pentagon’un Cumartesi günü ABD güçleri tarafından yapılan hava saldırılarında İdlib’teki El Kaide merkezinin hedef alındığını teyid ettiği öne sürüldü.

Habere göre, Cumartesi günü El Kaide uzantısı Hurras-ed Din’in 2 katlı komuta merkezi bombardımana maruz kaldı. ABD güçleri tarafından yapıldığı söylenen saldırıdı uçaklar ya da Tomahawk füzeleri kullanıldı.

ABD’nin ve koalisyon güçlerinin, IŞİD dışındaki islamcı gruplara dönük bu tür saldırılarının sık görülmediğini vurgulayan Sputnik, saldırının islamcı gruplar arasında yapılan bir toplantıyı hedef aldığı, toplantıda Heyet Tahrir-El Şam (Nusra) komutanı Ebu Muhammet El Colani’nin de bulunduğunu, Colani’nin akibetinin bilinmediğini bildirdi.

Bazı sosyal medya hesapları ise Colani’nin öldürüldüğünü öne sürdü. Söz konusu bilgi, cihatçılara ait olduğu belirtilen El Moata ajansına dayandırıldı. Buna göre Colani, bugün İdlib kırsalına düzenlenen hava saldırısında öldü, ancak bu bilgi teyit edilebilmiş değil.