HÜDA PAR: Kürt sorunu emperyalistlere havale edilmekten vazgeçilmeli

HÜDA PAR: Kürt sorunu emperyalistlere havale edilmekten vazgeçilmeli

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı İshak Sağlam, adalet bekleyen en önemli sorunlardan birinin Kürt sorunu olduğunu kaydeden Sağlam, sorunun adının doğru konması gerektiğini söyledi. Sağlam, “Kürt sorunu emperyalistlere havale edilmekten vazgeçilmeli” ifadesini kullandı.

HÜDA PAR'ın 7'nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Diyarbakır'da düzenlenen programda konuşan Sağlam Kürt meselesine ilişkin şunları söyledi: “Kürt meselesi aynı coğrafyada yaşayan kardeşlerin kardeşlik hukukunun ihlali meselesidir” diyen Sağlam, “Bir dilin, bir medeniyetin, bir kavmin, bir kültürün yok sayılmasıdır. Kuruluş aşamasında canlarını veren, mallarını son kuruşuna kadar feda eden bir halkın, kuruluş tamamlandıktan sonra düşman olarak görülmesidir. Bilindiği gibi Kürtler, ümmetin üç ana unsuru olan Araplar, Farslar ve Türklerin ortasında, dolayısıyla ümmetin merkezinde yer almaktadır” şeklinde konuştu.

İndependent Turkish’in haberine göre; Kürt sorununun adalet temelinde çözülmesi gerektiğini belirten Sağlam, aksi takdirde bölgede yaşayan hakların rahat ve huzura kavuşamayacağını kaydetti.

Ümmetin yekvücut olduğuna vurgu yapan HÜDA PAR lideri Sağlam, devamında şu ifadeleri kullandı:

“Kürtlerin tabii, insani ve İslami bütün hakları tanımayıncaya kadar bu coğrafya asla huzur bulmaz, bulmayacaktır. Kürtlerin yaşadığı topraklarda hüküm süren devletler bu sorunu çözerken her şeyden önce yaptıkları yanlış uygulamalar ve hatalarıyla yüzleşip işe, duruşlarını ve söylemlerini düzeltmekle başlamalıdırlar. Artık Kürt meselesini emperyalistlere havale etmekten vazgeçmelidirler.”