TSK'dan İdlib'e askeri yığınak

TSK'dan İdlib'e askeri yığınak

Türkiye’nin, Suriye ordusunun operasyonlarını sürdürdüğü ve zaman zaman gözlem noktalarındaki Türk askeri güçlerine saldırılar düzenlenen İdlib bölgesine, gün boyunca yüzlerce askeri araçlık konvoylarla yığınak yaptığı bildiriliyor.

Reuters’in, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) verilerine dayanarak geçtiği haberinde, İdlib bölgesine son 24 saat içinde 430 Türk askeri aracının geçiş yaptığı belirtildi.

Türk birliklerinin, İdlib kentinin güney taraflarındaki el-Mestuma’da yeni bir gözlem noktası oluşturdukları da gelen haberler arasında.

DHA’nın haberine göre de, Türkiye’nin çeşitli illerindeki birliklerden sevk edilen obüs ve tankların taşındığı TIR’lar ve askeri araçlardan oluşan konvoy, Antep’in İslahiye ilçesine ulaştı.

Farklı kentlerdeki askeri birliklerden sevk edilen üzerleri branda ile kapatılan obüs ve tankların taşındığı TIR’lar ile askeri araçlardan oluşan ve Hatay’a giden konvoydaki araçların Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan geçirilip, Suriye’deki üs bölgelerinde konuşlandırılacağı öğrenildi.

DHA, gece saatlerinde Antep’in İslahiye ilçesine ulaşan çok sayıda zırhlı personel taşıyıcının da (ZPT) Hatay’a doğru ilerlediğini bildirdi.