İddia: Putin Wagner askerlerini AB sınırına yolluyor

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in taraf değiştiren Wagner askerlerini Polonya ve Litvanya sınırına sürmeyi planladığı ileri sürüldü.

İddia: Putin Wagner askerlerini AB sınırına yolluyor
Geçtiğimiz günlerde Moskova yönetimine isyan bayrağını açan paralı asker grubu Wagner ile ilgili dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı.
 
Rus siyasetçi Andrey Kartapolov, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, geçen ay kısa soluklu bir isyan başlatan Wagner askerleri ile ilgili olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir planı olduğunu söyledi.
 
Kartapolov, Putin’in taraf değiştiren Wagner askerlerini Polonya ve Litvanya sınırına sürmeyi planladığını öne sürdü. NATO’nun Baltık bölgesinden üyeleri olan Polonya ve Litvanya’ya olası bir saldırı hazırlığı içerisinde olunduğunu iddia edilirken Polonya istihbarat birimleri de bölgede kontrollerin aynı şekilde devam ettiğini duyurdu.
 
NATO ve Rusya için stratejik bir öneme sahip olan bölgede kaç Wagner üyesinin Belarus’a gideceğinin Polonyalı yetkililer tarafından takip edildiği aktarıldı. Bu bölgenin NATO’nun yumuşak karnı olduğu ve Rusya’nın burayı vurmayı planladığı belirtildi.