İdris Baluken 7 yıl sonra tahliye edildi

Eski HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken tahliye oldu.

İdris Baluken 7 yıl sonra tahliye edildi

vekilimiz Sayın İdris Baluken, infazını tamamlayarak cezaevinden çıkmıştır" denildi.

Öte yandan Baluken’in danışmanı Hasan Kılıç Twitter hesabından İdris Baluken ile bir resmini paylaşarak “Yeni güne merhaba, Sevgili İdris Baluken artık aramızda… Herkese selamları var. Başta Av. Reyhan Yalçındağ Baydemir olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler…” ifadesini kullandı.

4 Kasım 2016 tarihinde HDP Grup Başkanvekili görevindeyken gözaltına alınarak tutuklanan Baluken, Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmış ve 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Baluken, 30 Ocak 2017’de görülen duruşmada hakkında verilen tahliye kararı sonra cezaevinden çıkmıştı. Ancak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine Baluken, 22 gün sonra 21 Şubat 2017’de yeniden tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Hakkındaki cezanın infazını tamamlayan Baluken, 6 yıl 5 ay 1 gün sonra tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nden çıktı.

İdris Baluken kimdir?

2 Temmuz 1976 tarihinde Bingöl’de dünyaya gelen İdris Baluken, 1992 yılında Bingöl Lisesini bitirmesinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

Baluken, Heybeliada Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesinde göğüs hastalıkları ve tüberküloz alanında uzmanlığını aldı. Bingöl Verem Savaş Dispanseri, Bingöl Devlet Hastanesi ve Diyarbakır Göğüs Hastalıkları Hastanesinde uzman doktorluk, Toraks Derneği, Türk Tabipleri Birliği ve SES Diyarbakır Şubelerinde yöneticilik yaptı. Uzmanlık dalıyla ilgili olarak yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda akademik çalışmaya katıldı.

Evli ve 2 çocuk babası olan Baluken, 24. dönemde Bingöl, 26 dönemde Diyarbakır Milletvekili seçildi.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği yaptı. 24., 25. ve 26. dönemde HDP Grup Başkanvekilliği görevini yürüttü. Çok iyi düzeyde Kürtçe, orta düzeyde İngilizce biliyor.