İlham Ahmed: Saldırılara karşı el ele vermeliyiz

Rojava’nın Haseke şehrine bağlı Til Şeyir Beldesi Eşbaşkanı Seda Feysel El Hermas ve Yardımcısı Hind Letif El Xidar’ın kaçırılarak öldürülmesinin ardından kadın yöneticilere yönelik katliamı IŞİD üstlenmişti.

İlham Ahmed: Saldırılara karşı el ele vermeliyiz

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eş Başkanı İlham Ahmed, “IŞİD, kadınların özgürleşmesi, demokratik bir toplum inşa etmesi ve zihniyet değişikliği için bir fırsat sağlayan idari sistem olan Özerk Yönetim’i vurmaya çalışıyor. Kadınların özgürleşmesini ve ilerlemesini önlemeyip, karanlık otoriter sistemini kadınlara dayatıyor. Özerk Yönetim’e en çok kadınların ilgi gösterdiğini, katıldığını, etrafında kenetlendiğini biliyor” dedi.

IŞİD’in karanlık zihniyeti karşısında daha güçlü bir duruş sergilemek gerektiğini belirten Ahmed, “Başta Kuzey-Doğu Suriye alanlarındaki kadınlar olmak üzere tüm kadınlar bu saldırılara karşı el ele vermeli. Kadınlar, bu karanlık güçlere karşı fikirlerini ve güçlerini birleştirmeli ve Özerk Yönetim sistemine daha güçlü katılmalı. Kadınlar bu katliam ve hedeflerine cevap olarak YPJ’ye katılımlarını artırmalıdır. Özgürlükçü erkekler de kendi güçlerini birleştirmeli ve IŞİD’e karşı duruşlarını göstermelidir.” ifadelerini kullandı.