Irak ordusu ile PKK arasında çatışma

Şengal’e bağlı Giruzer nahiyesinde PKK’liler ile Irak ordusu arasında çatışma çıktı.

Irak ordusu ile PKK arasında çatışma

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Şengal İlçe Kurulu Başkanı Silêman Hesen yaptığı açıklamada, Şengal sınırında PKK ile Irak güçleri arasında yaşanan çatışma sonucunda Irak ordusunun birçok yeri PKK’nin kontrolünden çıkardığını ve Şengal’de korku atmosferinin hakim olmaya başladığını belirtti.

PDK Şengal İlçe Kurulu Başkanı Silêman Hesen BasNews'e yaptığı açıklamada, dün gece Şengal sınırında PKK ile Irak ordusu arasında şiddetli bir çatışmanın patlak verdiğini belirterek, “Irak ordusu dün PKK'den üslerini boşaltmasını istemişti. Ancak PKK’ye bağlı güçler bunu yapmadı. Bunun sonucunda dün gece Irak ordusu Şengal'deki Dugirê'deki PKK üslerine girmeye çalıştı. PKK'nın Ezîdxan Güçleri onlara ateş açtı. Yaşanan bu çatışma sonucunda ölü ve yaralılar oldu” dedi.

PDK yetkilisi, Irak ordusunun şu anda Dugirê ve Sinunê nahyelerinde iki PKK üssünü tamamen kontrol ettiğini belirterek, “Dün geceden bu sabaha kadar durumlar oldukça karmaşıktı, şimdi Şengal'deki durum çok tehlikeli bir hal aldı. İnsanlar tedirgin ve korku içindeler. Dün gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve insanlar büyük bir savaşın yaşanmasından korkuyorlar.”

Silêman Hesen, bu iki üssün dışında PKK silahllı güçlerinin sınırda birkaç kontrol noktasının bulunduğunu, dün gece, Dugirê ve Sinunê’de bulunan bu kontrol noktalarının ikisininde Irak ordusu tarafından ele geçirildiğini belirtti.

PDK yetkilisine göre, Haşdi Şabi milisleri PKK'nın ciddi bir destekçisi, ancak Irak ordusunun PKK'ya karşı hareketini engelleyemediler./ Basnews