Irak Sağlık Bakanlığı patlamanın bilançosunu açıkladı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta art arda meydana gelen intihar saldırılarında 32 kişinin hayatını kaybettiği 110 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Irak Sağlık Bakanlığı patlamanın bilançosunu  açıkladı

Irak Sağlık Bakanı Hassan Muhammad Al-Tamimi patlamanın bilançosuna ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 32 kişinin hayatını kaybettiği 110 kişinin de yaralandığını belirtti.

Bugün sabah saatlerinde başkent Bağdat’ta 10 dakika arayla iki büyük patlama meydana geldi.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı üyesi Abdulhalik Talat, iki canlı bombanın Tayaran Meydanı’nda bulunan Pazar yerinde üzerindeki bombayı patlattığını söyledi.

“İlk saldırı saat 10:20’de, ikinci saldırı ise 10:30’da gerçekleşti. Saldırının yaşandığı Pazar yerinde sadece siviller vardı” diyen Talat, her iki saldırıda şu ana kadar 28 kişinin öldüğünü, 73 kişinin de yaralandığını belirtti.

Abdulhalik Talat, yaralananlar arasında durumu ağır olanlar bulunduğunu ve bu nedenle bilançonun ağırlaşabileceğini kaydetti.

Saldırı hakkında istihbarat vardı

Saldırıdan önce Bağdat’ta saldırı gerçekleşeceğine dair istihbari bilgiler bulunduğu bilgisini paylaşan Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı üyesi Abdulhalik Talat, “Eldeki bilgilere göre başka canlı bombalar daha var” dedi.

Talat, “Bu süreçte böyle bir saldırı gerçekleştirilmesinin birçok nedeni var. Başbakan Mustafa Kazımi güvenliğe çok önem veriyor. Bağdat’ta uzun süredir bir bu tür saldırılar olmuyor ve belli bir istikrar sağlandı. Saldırının temel amacı bu istikrarı ortadan kaldırmak” diye konuştu.

Olay yerinden gelişmeleri aktaran Rûdaw muhabiri Mustafa Goran, her iki saldırıda da sivillerin hedef alındığını söyledi.

Muhabirimiz onlarca ölü ve yaralının hastanelere sevkedildiğini aktardı.

Görgü tanıklarından biri, ilk patlamanın hemen ardından ikinci bir patlamanın daha meydana geldiğini belirterek, “30 yıldır bu pazarda tezgah kuruyorum. Burada herhangi bir güvenlik görevlisi veya devlet dairesi yok. Saldırı doğrudan halkı hedef aldı” dedi.

Olayın ardından bölgeye gelen Federal Polis yetkilileri inceleme başlattı. Eylemi henüz üstlenen olmadı.

Rudaw