Kürdistan Bölgesi: Türkiye ve PKK savaşı Kürdistan Bölgesi’nin dışına taşısın

Kürdistan Bölgesi: Türkiye ve PKK savaşı Kürdistan Bölgesi’nin dışına taşısın

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Türkiye ve PKK’nin savaşlarını Kürdistan Bölgesi sınırları dışına taşımaları gerektiğini açıkladı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti tarafından Türkiye’nin Soran ilçesinin Sidekan Nahiyesi’nde Irak sınır muhafızlarına yönelik düzenlediği saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, PKK ile Türkiye’nin kendi çatışmalarına Kürdistan Bölgesi halkını kurban etmemeleri gerektiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bugün öğleden sonra saat 2:45’te Federal hükümete bağlı sınır muhafız güçleri yerleşim yerleri üzerindeki tehlikeyi uzaklaştırmak amacıyla sınır noktalarındaki meydana gelen boşluğu doldurmak için çalışırken, Türkiye savaş uçağı tarafından bir araçları hedef alındı. Maalesef 2. Sınır Tümen Komutanı Albay Muhammed Reşid Süleyman ve 2. Sınır Tümen Komutanlığına bağlı 3’üncü Birlik Komutanı Yarbay Zübeyir Hali Taceddin şehit oldu. Ayrıca Yarbay Hüsameddin Abdurrahman Hasan da yaralandı.

PKK ve Türkiye’nin savaş ve çekişmelerini Kürdistan Bölgesi ve Irak sınırlarının dışına taşımaları ve halkımızı kurban etmemeleri gerektiğini bir kez daha tekrarlıyoruz.

 Bu acı olay nedeniyle şehitlerin ailelerine başsağlığı diliyor ve yüce Allah’tan cenneti ile müjdelemesini diliyoruz. Yaralılar için de acil şifalar diliyoruz. Kürdistan Bölgesi Hükümetinin bu çekişmeyi Kürdistan Bölgesi’nden uzaklaştırmak için her zamanki gibi bütün gücünü kullanacağını ve çaba göstereceği konusunda halkımıza güvence veriyoruz.”

Saldırıda 2 Kürt komutan yaşamını yitirdi

Dün gece Soran ilçesi sınırlarında PKK ile Irak sınır muahfızları arasında çatışma yaşandı.

Irak ordusu güçleri dün sınır muhafızlarıyla yaşanan çatışmaların ardından sorunun çözülmesi amacıyla bugün PKK ile toplantı yapmak için bölgeye gitti.

TSK’ya ait SİHA’lar Irak ordu güçleri ile PKK’lilerin sınıra yakın bölgede toplantı yaptığı yeri bombaladı. Saldırıda iki araç yandı.

Rûdaw’a konuşan Sidekan Nahiyesi Sorumlusu İhsan Çelebi, “Bugün öğleden sonra saat 15:45 civarında birkaç İHA Bradost bölgesinde Irak sınır muhafızlarına ait bir aracı bombaladı. Aralarında iki Kürt komutanın da olduğu birkaç sınır muhafızı öldürüldü” dedi.