İran Dışişleri Bakanlığı: Taylandlı esirler bizim sayemizde serbest bırakıldı

İran Dışişleri Bakanlığı, Tayland hükümetinin talebi üzerine Gazze’de Hamas tarafından rehin alınan esrilerin serbest bırakılması için Katar’da Hamas yetkilileriyle görüşme yaptıklarını bu vesileyle rehinelerin serbest bırakıldığını açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı: Taylandlı esirler bizim sayemizde serbest bırakıldı

İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Nasır Kenani bakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında serbest bırakılan Tayland vatandaşı esirleri hakkında konuştu.

Nasır Kenani, Gazze’de 7 Ekimden bu yana başlayan çatışmalardan bu yana Tayland Dışişleri Bakanı’nın ısrarla İran Dışişleri Bakanı’na esirlerin bırakılması için talepte bulunduğunu anımsatarak, “Dışişleri Bakanımız Tayland vatandaşı mahkûmların serbest kalması için girişmelerini başlatmış esirlerin adı ve bilgileri içeren kâğıdı Hamas’a teslim etti” dedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Hamas talebimizi memnuniyetle karşıladı ve ateşkesin ilanıyla birlikte bazı Taylandlı tutuklular serbest bırakıldı" dedi.

Katar Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mecit Ansari Cuma günü yaptığı açıklamada, Hamas'ın Gazze'de geçici ateşkes ilan ettikten sonra 24 rehineyi serbest bıraktığını açıklamıştı.

Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nden yapılan açıklamada, Ofer Hapishanesi'ndeki 39 Filistinlinin Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne ait otobüsle işgal altındaki Batı Şeria'nın Bireh kentine ve Kudüs'e doğru yola çıktığı belirtildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde de İsrail'in 33'ü çocuk, 6'sı kadın 39 Filistinliyi serbest bıraktığı ifade edildi.

24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya giren uzlaşıya göre, Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak.


Serbest kalacak esirler her iki taraftan kadın ve çocuklardan oluşuyor.