İran’ın füze saldırısında yaralanan Peşmerge hayatını kaybetti

Kürdistan Peşmerge Güçleri Merkezi, İran’ın 14 Kasım’da Koye’deki KDP-İ merkezlerine yönelik hava saldırılarında yaralanan bir üyelerinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İran’ın füze saldırısında yaralanan Peşmerge hayatını kaybetti

Kürdistan Peşmerge Güçleri Merkezi, İran’ın 14 Kasım’da Koye’deki KDP-İ merkezlerine yönelik hava saldırılarında yaralanan bir üyelerinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Böylece 14 Kasım’daki saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 3’e çıkmış oldu.

İran Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-İ) bünyesindeki Kürdistan Peşmerge Güçleri Merkezi, hayatını kaybeden üyelerinin Muhammed Reza Badıbrun olduğunu belirtti.

Saldırı sonucunda ağır yaralanan Badıbrun’un dün akşam hayatını kaybettiği açıklandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İran Devrim Muhafızları’nın 14 Kasım’da KDP -İ merkezlerine yönelik saldırısında yaralanan KDP-İ Peşmergesi Muhammed Reza Badıbrun şehit oldu. İlam’ın Melekşahi bölgesinden olan genç Peşmerge Muhammed Reza Badıbrun, halkının ulusal haklarını savunmak için yaklaşık iki yıldır KDP-İ saflarına katılmıştı. Kürt devrimci genci mücadele için KDP-İ saflarını açıkça seçmeden önce Parti’nin gizli örgütünün bir üyesi olarak Kürdistan’ın güney bölgelerinde parti görev ve sorumluluklarını yılmadan yürütmüştür.”

İran Devrim Muhafızları, 14 Kasım’da Koye ve Zirgwêz’deki Rojhılat partilerinin merkezlerine füzelerle saldırmıştı.