IŞİD Emiri Binali ABD-Kürt operasyonuyla öldürüldü

 IŞİD Emiri Binali ABD-Kürt operasyonuyla öldürüldü

KRDNews Haber Merkezi

IŞİD’in başkenti olarak kabul edilen Rakka’da düzenlenen bir saldırıda IŞİD’in üst düzey yöneticilerinden Bahreynli Türki Al-Binali öldürüldü.

Amerikan hava kuvvetleri ve Kürt savaşçılar tarafından IŞİD'in emirlerine yönelik hava indirme operasyonunda aralarında Binali’nin de bulunduğu 3'ü emir olmak üzere 8 IŞİD’li öldürülürken 4 IŞİD emiri ise sağ yakalandı

Turki Al-Binali kimdir?

Rakka’nın merkezindeki Vadi caddesinde aracında seyir halindeyken aracına havadan gerçekleştirilen saldırı sonrası öldürülen Bahreynli Türki Al-Binali’nin IŞİD2in en üst düzeydeki din adamı olduğu belirtiliyor. Bağdadi’den sonra IŞİD’in baına geçmesi muhtemel isimlerden biri olan Türki Al-Binali IŞİD örgütlenmesinde ve yönetiminde kilit bir noktada bulunuyordu. IŞİD’e katılan yabancı savaşçıların lideri olan Binali, IŞİD eğitim kamplarının genel sorumlusudur ve IŞİD adına yazılan tüm fetvalar Binali tarafından yazılmaktadır. IŞİD saflarına savaşçı çekmek için yapılan cihat duyurularının tamamını yazan Binali’nin ölümüne sebep olan saldırıda örgüt içinden istihbarat elde edilmesiyle gerçekleştiği bildirildi.