IŞİD Karşıtı Koalisyonun Dışişleri Bakanları yarın ABD'de toplanıyor,Gündemde Rojava Kürdistanı'na yönelik harekat var

ABD Dışişleri Bakanlığı, IŞİD'le mücadele uluslararası koalisyonunun ortağı ülkelerin dışişleri bakanlarının yapacağı toplantıda Rojava Kürdistanı’ndaki harekat ve HSD ile ilişkilerin gündeme geleceğini açıkladı.

IŞİD Karşıtı Koalisyonun Dışişleri Bakanları yarın ABD'de toplanıyor,Gündemde Rojava Kürdistanı'na yönelik harekat var

ABD Dışişleri Bakanlığı,  IŞİD'le mücadele uluslararası koalisyonunun ortağı ülkelerin dışişleri bakanlarının yapacağı toplantıda Rojava Kürdistanı’ndaki harekat ve HSD ile ilişkilerin gündeme geleceğini açıkladı.

IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi’nin Suriye’de öldürülmesinin ardından IŞİD'le mücadele uluslararası koalisyonunun ortağı ülkelerin dışişleri bakanlarının, 14 Kasım’da Washington’da bir araya geleceği açıklandı.

Basına açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri 14 Kasım’da IŞİD'le mücadele uluslararası koalisyonunun ortağı ülkelerin dışişleri bakanlarının gerçekleştirilecek toplantıya 35 üye ülkenin dışişleri bakanlarının katılacağı toplantının Washington’da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Toplantında Rusya-Türkiye arasında imzalanan Soçi mutabakatı, Kuzey Suriye’deki gelişmeler ve HSD ilişkilerin değerlendireleceğini belirtildi.

ABD’li yetkili, “Toplantıda Suriye’deki son gelişmeler, terör ile mücadelede gelişnen aşama ve Türkiye’nin Suriye’nin kuzayine başlattığı harekat değerlendirilecek” ifadelerini kullandı.  

Koalisyon ülkelerinin toplantısında Demokratik Suriye Güçleri ile koalisyon güçlerinin IŞİD ile mücadelesindeki ortaklığı ve ABD’nin Rojava Kürdistanı’ndaki geleceği konularının gündeme geleceği kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi koalisyon ülkelerinin dışişleri bakanlığı toplantısı öncesi İngiltere, Almanya, Fransa, ABD, Ürdün, Suudi Arabistan ve Mısır’ın katılımıyla Suriye’deki askeri-güvenlik durumun ve siyasi çözümün görüşüleceği dar kapsamlı bir toplantı yapılacağı bilgisini paylaştı.