İsrail Başbakanı Bennett: İran’a nasıl yanıt vereceğimizi biliyoruz

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, “Petrol tankerine yapılan saldırının arkasında İran var. Her halükarda, mesajı İran’a nasıl ileteceğimizi biliyoruz” dedi.

İsrail Başbakanı Bennett: İran’a nasıl yanıt vereceğimizi biliyoruz

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, İsrailli bir milyarder tarafından işletilen Mercer Street isimli petrol tankerine Umman açıklarında düzenlenen saldırının arkasında İran’ın olduğunu belirterek, İsrail’in buna nasıl yanıt vereceğini bildiğini vurguladı.

Naftali Bennett haftalık kabine toplantısının başında yaptığı konuşmada, “İran'ın korkakça bir şekilde olayın sorumluluğundan kaçmaya çalıştığını duydum.  Bunu kesin olarak söylüyorum: Petrol tankerine yapılan saldırının arkasında İran var” dedi.

Mercer Street isimli petrol tankerine silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile saldıran İranlıların, İsrail’e ait bir hedefe zarar vermeyi amaçladığını dile getiren Bennett, “Bunun yerine, korsan eylemleri bir İngiltere ve Romanya vatandaşının ölümüne neden oldu” diye konuştu.

İran’ın zorba eylemlerinin sadece İsrail için değil, aynı zamanda denizcilik ve uluslararası ticaretin çıkarlarına da zarar verdiğini vurgulayan Bennett, “Her halükarda, mesajı İran’a nasıl ileteceğimizi biliyoruz” diye uyardı.

İran’ın olaya karıştığına dair istihbarat kanıtı olduğunu ifade eden Bennett, “Uluslararası toplumun İran’a ciddi bir hata yaptığını açıklamasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.