İsrailli Siyasetçi: İsrail Kürdistan'ı desteklemelidir

İsrailli üst düzey general ve siyasetçi Eldad, İsrail Devleti'nin Kürdistan'ı desteklemesi gerektiğini belirtti.

İsrailli Siyasetçi: İsrail Kürdistan'ı desteklemelidir

İsrailli General ve siyasetçi Aribe Eldad, Kürdistan'ın kurulması ve uluslararası alanda tanınması için İsrail'in çaba göstermesi gerektiğini söyledi. 

İsrail ordusunda görevli üst düzey general ve Milli Sağ Parti'nin sözcülerinden olan General Aribe Eldad, İsrail Devletinin Kürtlerin yanında olması gerektiğini belirtti. İsrail'deki yayın yapan bir gazete için bir makale kaleme alan İsrailli general ve Mili Sağ Parti Sözcüsü General Aribe Eldad, İsrail'in Türkiye'ye karşı tutumunu daha da sertleştirmesi gerektiğini aktardı.  

İsrail’in Türkiye’den özür dilemesinin ve normalleşmesinin büyük bir yanlış olduğunu belirten General Eldad, Kürtler ve Kürdistan ile ilgili olarak İsrail rejiminin Irak’ın kuzeyinde ve Türkiye’de ayrılık yanlısı olan Kürtleri desteklemesi gerektiğini vurgulayarak; “İsrail, Kürtlerin bağımsız bir devlet kurmasını ve uluslararası alanda kurulan devletin tanınması için her türlü yardımı yapmalıdır” ifadelerini kullandı. 

İsrailli General ve siyasetçi Aribe Eldad, Benyamin Netanyahu’nun Türkiye politikasını eleştirerek, Türkiye ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıklamaları karşısında normalleşme sürecine girilmemesi gerektiğini ve Türkiye’ye yönelik diplomatik ve siyasi savaş başlatılması gerektiğini belirtti.

İsrail hükumetin Türkiye dosyasını kapatmasının büyük bir yanlış olduğunu vurgulayan General Eldad, Türkiye’nin her türlü tehdidine karşın Türkiye’ye diplomatik ve siyasi savaş başlatılması gerektiğini savundu.