İsrail, Kıbrıs ve Yunanistan ortak askeri güç kuruyor

Kıbrıs Rum Devlet Televizyonu CyBC 'nin yaptığı habere göre, Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail'in, doğalgaz altyapısının güvenliğini sağlamak amacıyla çokuluslu bir askeri güç kurmaya karar verdikleri öne sürüldü.

İsrail, Kıbrıs ve Yunanistan ortak askeri güç kuruyor

Kıbrıs Rum Devlet Televizyonu CyBC 'nin yaptığı habere göre, Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail'in, doğalgaz altyapısının güvenliğini sağlamak amacıyla çok uluslu bir askeri güç kurmaya karar verdikleri öne sürüldü.

Yunanistan'daki Kathimerini gazetesinde "Xinhua" kaynak gösterilerek verilen habere göre, çokuluslu kuvvet kurulması kararının geçtiğimiz perşembe günü İsrail'de bir araya gelen İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs Üçlü Liderler Zirvesi'nde, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Yunan mevkidaşı Aleksis Tsipras ve Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiadis’in ele aldıklarını ve  meselenin kamuoyuna açıklanmayan konular arasında olduğunu belirtti.

Kıbrıs Rum Devlet Televizyonu'nun adını açıklamadığı diplomatik kaynaklara dayandırarak yaptığı habere göre, Doğu Akdeniz’de doğalgaz araştırmalarına katılan tarafların, oluşturulacak bu güce askeri birliklerle katkı sağlamaya davet edileceği bildirildi. 

Öte yandan ABD merkezli ExxonMobil ve Noble Energy şirketlerinin Doğu Akdeniz’de doğalgaz arama çalışmalarına katılan şirketler arasında yer alması nedeniyle, İsrail-Yunanistan-Kıbrıs arasında oluşturulacak askeri güce katılmaya davet edilecek ülkeler arasında ABD'nin de bulunduğu iddia edildi.