İsrail ordu sözcüsü: Gazze'nin kuzeyini kontrol ettik

İsrail ordu sözcüsü, Hamas'ın Gazze'nin kuzeyinde kontrolü kaybettiğini açıkladı. Sözcü, bugün Gazze'nin kuzeyinden güneye 50 bin Filistinli'nin geçtiğini belirtti.

İsrail ordu sözcüsü: Gazze'nin kuzeyini kontrol ettik

İsrail Ordu Sözcüsü Amiral Daniel Hagari, çarşamba günü yaptığı açıklamada, Hamas’ın Gazze'nin kuzeyindeki kontrolünü kaybettiğini ve binlerce sakinin güneye doğru hareket ettiğini belirtti.

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Hagari “Hamas kuzeyde kontrolü kaybettiği için 50 bin Gazzeli kuzeyden güneye doğru gidiyor. Hamas kontrolü kaybetti ve kuzeyde kontrolü kaybetmeye devam ediyor." dedi.

Hagari, ateşkesin söz konusu olmadığını fakat sivillerin güneye hareket edebilmeleri için İsrail'in belirli zamanlarda insani mola verilmesine izin verdiğini belirtti.

Reuters, 401’inci tugayın komutan yardımcısı Yarbay Ido’nun şunları dediğini aktardı: “İki hafta süren uzun bir çatışma oldu. Bu bir operasyon değil, bir savaş. Bu, Hamas’ın varlığı sona erene kadar uzun bir süre devam edecek.”

İsrail, Gazze’deki hava ve kara saldırıları sonucu en az 130 Hamas tünelini imha ettiğini iddia etti. İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde Hamas savaşçıları ile çıkan çatışmada bir askerin daha öldürüldüğünü duyurdu. Çarşamba günü iki askerin hayatını kaybettiğini duyurarak kara operasyonunun başlamasından bu yana ölü sayısı 34’e yükseldi.

Kassam Tugayları ise telegram hesabından İsrail’e ait bir tankı yakın mesafeden roketlerle vurduğu videoyu yayınladı.

Lübnan’daki Hizbullah’ın iki numaralı ismi olan Şeyh Naim Kasım, İsrail’le olası bir savaşın bedelini ödemeye hazır olduklarını söyledi. Kasım, İsrail’in Gazze’ye saldırılarının şiddetlenmesi halinde savaşın bölgeye yayılma riski olduğunu savundu.