İsrail'den Suriye'ye hava operasyonu

İsrail'den Suriye'ye hava operasyonu

İsrail ordusu, Golan Tepeleri'ne roket atılan bir mevziyi ve Suriye rejimine ait iki tankı vurduğunu açıkladı.

İsrail, Suriye'den atıldığını belirtiği roketlere karşılık bu ülkeye hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Suriye tarafından atılan ondan fazla rokete karşılık, bu roketlerin atıldığı mevzinin vurulduğu belirtildi.

Golan Tepeleri'nin kuzeyinde Suriye rejimine ait iki tankın da vurulduğu belirtilen açıklamada, “İsrail'in egemenliğinin kabul edilemez bir şekilde ihlal edilmesinden dolayı Birleşmiş Milletler Barış Gücü'ne resmi bir protesto gönderildi” ifadelerine yer verildi.

İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada, Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle ateşlenen bazı roketlerin yanlışlıkla Golan Tepeleri'nin kuzeyine isabet ettiği kaydedilmişti.

Suriye'nin Kuneytra şehrinde devam eden iç savaş nedeniyle tedbir alındığı belirtilen açıklamada, Golan Tepeleri'nde yaşayan sivillere “sınıra yakın açık alanlarda toplanmamaları ve hareket halinde olmamaları” uyarısında bulunulmuştu.

İsrail, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana zaman zaman Suriye ve Golan Tepeleri'nden topraklarına roket atıldığını belirterek, rejim muhalifi örgütlere, İran destekli Hizbullah güçlerine ve rejime ait askeri noktalara operasyonlar düzenliyor.