Kanada 1 milyondan fazla göçmene kapılarını açacak

Tüm dünya koronavirüs salgını nedeniyle sarsılmış durumda. Milyonlarca insanı hasta eden ve 1 milyon 190 bini aşkın kişinin ölümüne neden olan koronavirüs salgını ülkelerin ekonomilerini de vurmuş durumda. Salgın nedeniyle etkilenenlerin başında ise ülkelerindeki savaştan ve insan hakları ihlallerinden kaçan göçmenler bulunuyor.

Kanada 1 milyondan fazla göçmene kapılarını açacak

Kanada’dan ise koronavirüs salgını sürecinde göçmenler için iyi haber geldi. Kanada'da hükümet, gelecek üç yıldaki göçmen kabul sayısını artıracağını duyurdu. Buna göre Kanada toplam 1,2 milyondan fazla kişiye kapılarını açacak.

Açıklamayı, Göçmenlik Bakanı Marco Mendicino yaptı.

Bakan Mendicino, vasıflı işçileri, aile üyelerini ve mültecileri Kanada'ya getirmek için belirlenen üç yıllık göçmenlik planını duyurdu.

Buna göre Kanada, 2021'de 401 bin, 2022'de 411 bin ve 2023'te 421 bin yabancı uyruklu kişiye daimi ikamet ve çalışma hakkı verecek.

Hükümet bununla Covid-19'un neden olduğu açığı telafi etmeyi ve ülkede hızla yaşlanan nüfus açığını durdurmayı amaçlıyor. Göçmen kabulüyle Kanada ekonomisinin ayakta tutulması hedefleniyor.

Bakan Mendicino, ülkede daha fazla işçiye ihtiyaç olduğunu, bunu da göçmenlikle gidereceklerini söyledi.

Ottawa yönetimi göç politikasıyla ülkeye en iyi yetenekleri çekmeyi, aileleri yeniden bir araya getirmeyi ve afet, iç savaş gibi nedenlerden evlerini terk etmek zorunda kalan kişilere sığınak sağlamayı hedefliyor.

Muhalefet ise bu hedefi “hayal” olarak görüyor.