Kani Masi kırsalında PKK ile TSK arasında çatışma

Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Kani Masi nahiyesi kırsalındaki TSK noktasına PKK mensuplarınca, ateş açıldı. Askerlerin karşılık vermesi ardından çatışma yaşandı.

Kani Masi kırsalında PKK ile TSK arasında çatışma

Kanî Masi güvenlik kaynaklarının Rûdaw’a bildirdiğine göre; saat 11. 15’de, Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Kani Masi nahiyesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait bir askeri noktasına PKK üyeleri, roket atar ve ağır silahlarla ateş açıldı. 

Türk askerlerinin saldırıya karşılık vermesi üzerine, yarım saate yakın şiddetli çatışmalar yaşandı.

Güvenlik kaynakları; saldırı ve çatışmalarda herhangi bir can kaybı yaşanıp yaşanmadığına ilişkin, bilgi sahibi olmadıklarını kaydetti. 

Yaşanan çatılmaya ilişkin ne Türkiye hükümet yetkilileri ne de PKK'den henüz bir açıklama yapılmış değil.  

2 yıl önce kurulan TSK’nın Kanî Masi nahiyesi kırsalındaki stratejik öneme sahip askeri nokta, bir çok kez PKK’nin hedefi oluyor.

Öte yandan yaşanan çatışma ardından Barox Dağı’nda çıkan yangın büyük bir alana yayıldı. Çatışmalar nedeniyle henüz itfaiye timleri, yangının olduğu bölgeye intikal edemedi.

Ormanlık ve sarp arazide çıkan yangına müdahale edilmemesi yayılması halinde, yerleşim yerleri için büyük tehdit oluşturmasından endişe ediliyor.

Geçtiğimiz yıl, aynı bölgede araziye yerleştirilmiş el yapımı TNT türü patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 yabancı turistten biri yaşamını yitirmişti.