Kazımi: 'Saldırının kimin düzenlediğini biliyoruz'

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, silahlı insanız hava aracı (SİHA) ile evine saldırı düzenleyenlerin kim olduğunu bildiklerini söyledi.

Kazımi: 'Saldırının kimin düzenlediğini biliyoruz'

Bağdat’ta Bakanlar Kurulunu olağanüstü gündemle toplayan Kazımi, burada yaptığı konuşmada, "Dünkü suçu işleyenlerin izinden gideceğiz ve kim olduklarını çok iyi biliyoruz, yakında açıklayacağız" dedi.

Bağdat’ın Yeşil Bölge çevresi ve diğer bazı noktalarında güvenlik tedbirleri artırılarak askeri araçların yerleştirildiği görüldü.

Bağdat'ta Yeşil Bölge'de bulunan Kazımi'nin ikamet ettiği eve sabaha karşı SİHA ile saldırı düzenlenmişti. Saldırının İran'a yakın Şii milis güçlerince gerçekleştirildiği iddia edildi.

Bağdat’ta geniş güvenlik önlemleri

Öte yandan Irak Başbakanı Mustafa Kazımi'yi hedef alan saldırının ardından, başkent Bağdat'taki Yeşil Bölge çevresi ve diğer bazı noktalarda güvenlik tedbirleri artırılarak askeri araçların yerleştirildiği görüldü.

Ne olmuştu?

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’nin başkent Bağdat’taki konutuna bugün sabaha doğru silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırıya düzenlendi. Kazımi'nin suikast saldırısından yara almadan kurtuldu.

Kazımi, saldırının ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Irak ve Irak halkı için bir kurtuluş projesiydim ve hala öyleyim. İhanet füzeleri müminlerin cesaretini kıramayacak. Kahraman güvenlik güçlerimizin halkın güvenliğini korumak için gösterdiği azim ve ısrar asla sarsılmayacak. Ben iyiyim, ailemin yanındayım. Herkesi sakin olmaya ve serin kanlı kalmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Saldırı, başta Irak olmak üzere dünya basınında geniş yankı uyandırdı.