KDP: Kürdistan'ın bağımsızlığı tüm bölgenin yararına

KDP: Kürdistan'ın bağımsızlığı tüm bölgenin yararına

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Başkanı Mesud Barzani başkanlığında Pirmam’da gerçekleşen KDP Başkanlık Konseyi toplantısı ardından, toplantı ile ilgili detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

KDP Başkanlık Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada toplantıda 25 Eylül’de gerçekleştirilecek bağımsızlık referandumu, 6 Kasım’da gerçekleşecek Kürdistan Parlamentosu seçimleri ile parlamentonun aktifleştirilmesi başlıkları altında üç konunun detaylı bir şekilde ele alındığı belirtildi.

Açıklamada, Kürdistan’ın bağımsızlığının tüm bölgenin yararına olacağı belirtilirken, savaş ve yıkımların bir daha tekrarlanmaması için bunun gerekli olduğu belirtildi.

Kürdistan parlamentosunun aktifleştirilmesinin gerekliliğinin belirtildiği açıklamada siyasi tarafların ortak noktalarda buluşması, sorunların çözümüne katkı sunması, bağımsızlık referandumuna destek sunmaları ve iç meselelerin çözüm konusunda ulusal bütünlüğün sağlanmasına katkı sunmaları durumunda bunun yolunun açılacağı belirtildi.

KDP’nin Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin yasal olarak belirlenen zamanda yapılmasından yana olduğunun belirtildiği açıklamada bunun için KDP’nin çabalarının bu yönde olacağı vurgulandı.