KDP ve Sünni ittifaktan Sadr’ın çağrısına yanıt!

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Sünni Egemenlik Koalisyonu, Sadr Grubu ile ittifaka bağlı olduklarını yineleyerek, “Sadr Grubu olmadan Irak’ta güçlü bir hükumet kurulamaz” açıklamasında bulundu.

KDP ve Sünni ittifaktan Sadr’ın çağrısına yanıt!

Irak’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, İran’a yakın Şii çatı kuruluş Koordinasyon Çerçevesi’ne Sadr Grubu olmadan istisnasız diğer tüm taraflarla hükümet kurma çağrısı yapmıştı.

Sadr Harekerti ile “Vatanı Kurtarma İttifakı” kuran KDP ve Sünni Egemenlik Koalisyonu, Mukteda es-Sadr’ın çağrısına ortak bri açıklama ile yanıt verdi.

Vatanı Kurtarma İttifakı’na bağlılığın yinelendiği açıklamada, “Sadr Grubu olmadan Irak’ta güçlü bir hükumet kurulamaz” denildi.

Yeni bir hükumetin bir an önce kurulması ve Irak halkının çözümünü beklediği sorunların aşılması için Sadr’ın sergilediği tavrın değerli bulunduğuna vurgu yapılan açıklada, dış müdahalelerden uzan, yapıcı bir diyaloğun desteklendiği kaydedildi.

Açıklamada, “Şiilerin kendi aralarında uzlaşmasını olumlu buluyor, Sadr Grubu’nun göstereceği başbakan adayı üzerinde anlaşılması, ülkenin durumu ile uyuşan, tüm bileşen ve siyasi tarafların desteğini alan bir hükumet planı ve bakanlık dağılımını doğru buluyoruz” ifadelerine yer verildi.  

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, dün İran’a yakın Şii çatı kuruluş Koordinasyon Çerçevesi’ne çağrıda bulunmuştu.

Seçim birincisi olduğunu hatırlatan Sadr, ancak ülkedeki güvenlik ve ekonomik durumun daha kötüye gitmemesi için Koordinasyon Çerçevesi’nden hükümet kurmak için istisnasız tüm gruplarla müzakerelere başlayıp ancak Sadr Grubu’nun dahil edilmediği ulusal çoğunluk hükümeti kurmasını istemişti.