KDP ve YNK seçim tarihi, Peşmerge ve ortak hareket konusunda uzlaştı

KDP ile YNK, Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin Kürdistan Bölgesi Başkanı tarafından siyasi partilerle yapılacak istişare sonrasında belirlenen tarihte yapılmasını desteklediklerini açıkladı.

KDP ve YNK seçim tarihi, Peşmerge ve ortak hareket konusunda uzlaştı

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile  Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) yönetimi bugün Süleymaniye Dabeşan'da bir araya geldi.

Toplantıya YNK adına Genel Başkan  Bafıl Talabani başkanlık ederken partinin üst düzey yöneticileri Kubad Talabani, Şalaw Ali Askeri, Şalaw Kosret Resul ve KYB Yüksek Siyasi Meclisi üyesi Cafer Şeyh Mustafa katıldı.

KDP Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani başkanlığındaki KDP heyetinde ise Hoşyar Zebari, Mahmud Muhammed, Rebwar Yelda ve Ali Hüseyin gibi isimler yer aldı.

Toplantının ardından 5 maddelik ortak bir açıklama yapan taraflar, Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin Kürdistan Bölgesi Başkanlığı tarafından belirlenen tarihlerde yapılması konusunda uzlaştıklarını duyurdu.

Taraflar ayrıca Peşmerge güçlerinin birleşmesi ve hükümetin gündemini desteklenmesine vurgu yaptı.

Toplantıda üzerinde anlaşmaya varılan beş maddelik açıklamanın metni şöyle:

1 - Her iki taraf da Kürdistan Parlamento seçimlerinin, siyasi partilerle istişare edildikten sonra Kürdistan Bölgesi Başkanı tarafından belirlenen zamanda yapılmasını destekliyor.

2- Kürt halkına her alanda daha fazla hizmet etmek için küçük sorunları ve farklılıkları bir kenara bırakıp sorunları birlikte çözmeye yönelmeliyiz.

3 - Peşmerge güçlerinin yeniden yapılanma sürecinin devam etmesi kararını aldık.

4 - Her iki taraf da Kürdistan Bölgesi Hükümeti dokuzuncu kabinesinin anlaşmalarını destekleme kararı aldı.

5- Daha fazla yakınlaşmak, zorluklarla mücadele etmek ve engelleri aşmak için, tüm taraflarla ikili görüşmelerimizi ve koordinasyonumuzu Küdistani ve vatansever bir ruhla sürdürme kararı aldık. /Rudaw