KDP'den Kerkük açıklaması: ''Umarız bunun arkasında başka bir niyet yoktur”

KDP'den Kerkük açıklaması: ''Umarız bunun arkasında başka bir niyet yoktur”

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kerkük Sorumlusu Muhammed Hurşid, Kerkük’e takviye Iraklı güçlerin getirildiğini, gerekçe olarak da IŞİD’in artan saldırılarının gerekçe gösterildiğini söyledi.

KDP’nin resmi internet sayfasına konuşan Muhammed Hurşid, “IŞİD’in hareketliliği artmış durumda ve her gün saldırılar düzenleniyor. Maalesef Iraklı güçler de IŞİD ve terör faaliyetleri karşısında bir şey yapmıyor” dedi.

Kerkük’e yeni güç takviyesi yapıldığını ve Dakuk, Dubiz ile Pirde ilçelerine konuşlandırıldığını belirten Hurşid, “Güya bu şekilde IŞİD’in saldırılarını önleyecekler. Umarız bunun arkasında başka bir niyet yoktur” ifadelerini kullandı.

KDP’li yetkili, Kerkük Merkez Kaymakamı ve Bağdat tarafından dayatılan valinin talimatıyla “ithal” Arapların getirilmeye devam ettiğini, bunun da Araplaştırma politikası çerçevesinde yapıldığını vurguladı.

Muhammed Hurşid devamında şunları söyledi:

“Daha önce İl Meclisi vardı ama o kontrol mekanizması da kalmadı. Bu yüzden de Kerkük’e devamlı ithal Araplar getiriliyor. Kürt – Arap temas hattı olan sınırda maalesef Kürtlere yönelik büyük bir baskı var. Özellikle de Dakuk, Dubiz, Topzawe ve Yayçi bölgelerinde Kürtlere yönelik tam bir baskı var ve IŞİD bile Kürt çiftçilerin ekinlerini özellikle ayırıp ateşe veriyor.”