Kendal Nezan: Fransız kamuoyunun Kürdistan'ın bağımsızlığına desteğini sağlamaya çalışıyoruz

Kendal Nezan: Fransız kamuoyunun Kürdistan'ın bağımsızlığına desteğini sağlamaya çalışıyoruz

Paris'te dün Soran Üniversitesi ile Paris Kürt Enstitüsü işbirliği ile bağımsızlık referandumu ve Kürdistan'ın bağımsızlığı konu alan konferans başladı. Kürt Enstitüsü Başkanı Kendal Nezan, referandum sonucunun Kürtlerin geleceği açısından önemli olduğunu, bir sonraki adımın bağımsızlık olmasını umduklarını ifade etti.

Paris Kürt Enstitüsü Başkanı Kendal Nezan ji K24'e yaptığı açıklamada, amaçlarının Fransız kamuoyunun Kürdistan'ın bağımsızlığına desteğini sağlamak olduğunu belirtti. 

"Federalizmden Bağımsızığa Kürdistan" başlığını taşıyan konferantsa siyaset, diplomasi ve akademi dünyasından isimler, Kürt ve yabancı araştırmacılar Kürdistan'ın bağımsızlığı, referandum ve uluslararası ilişkiler konulu sunumlarıyla yer aldılar.

Irak'ın eski dışişleri bakanı Hoşyar Zebari, ünlü ABD'li diplomat Peter Galbert, Fransız araştırmacı Jirar Şalyan, 1960'lı yıllarda Kürdistan'da yaşamış, "Bunca Bilgiden Sonra Ne Bağışlaması?" adlı kitabın yazarı ünlü Amerikalı gazeteci Jonathan C. Randal, Hollandalı Kürdolog Michael Lehmberg, Fransız Kurdolog Joyce Bleu, araştırmacı akademisyen Hamid Bozarslan, Nazan Begikhani, İbrahim Melazade, Dr. Kemal Yusuf Kalo konferansa katılan isimlerden oldu.