Kerkük'te maske yasağı

Kerkük’te geçtiğimiz günlerde IŞİD’in polislere yönelik saldırısı sonrası Kerkük Polisi kentte maske takmayı yasakladı.

Kerkük'te maske yasağı

Kerkük Polis Sözcüsü Yarbay Amır Nuri, “Geçtiğimiz Perşembe günü pazar yerinde polis memurlarımıza yönelik düzenlenen saldırıda bir polis arkadaşımız şehit oldu. Maske kullanan failler kamera olmasına rağmen yüzleri tespit edilemedi. Bu nedenle Kerkük bundan sonra kentte maske kullanılmasını yasakladı” dedi.

Kentte bundan sonra maske takanları birer düşman olarak göreceklerinin altını çizen Yarbay Nuri, “Söz konusu karar hasta, yaşlı ve burka kullanan kadınlar için geçerli değil. Genç onlar maske takmaları kabul edilemez” diye konuştu.

Geçtiğimiz Perşembe günü polislere yapılan saldırının “terör eylemi” olduğunu ifade eden Nuri, soruşturmanın devam ettiğini faillerinin yakında yakalanacağını söyledi.

Kerkük Polis Sözcüsü son bir yılda 3 kez benzer taktikler kullanılarak saldırı düzenlediğini anımsattı.

Kerkük’te bir polis memuru 28 Aralık 2023’ta pazar yerinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Biri polis 3 kişi de yaralandı.

Olay saat 11.16’da Kerkük’ün en işlek alış veriş merkezi olan Lenge Pazarında meydana geldi.

Rûdaw'a ulaşan güvenlik kamerası görüntülerinde, arkadan polis memuruna yaklaşan bir kişinin montunun içinden çıkardığı tabancayla polis memuruna ensesinden ateş açtığı, daha sonra çevredeki sivillere kurşun yağdırarak olay yerinden kaçtığı görülüyor. /Rudaw