Kılıçdaroğlu: Erdoğan, Kürtleri düşmanlaştırdı

Kılıçdaroğlu: Erdoğan, Kürtleri düşmanlaştırdı

Kemal Kılıçdaroğlu,’Erdoğan Kürtleri düşmanlaştırdı. Kürtleri bu ülkenin düşmanı olarak görüyor. Düşmanlaştırma siyaseti üzerinden oy devşirmeye çalışıyor. Bu çok tehlikeli’ dedi.

Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Lıcalı'ya konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından ilgili bölüm şöyle:

Biz daha en başından beri “Bütün vatandaşlarla sandıkta ittifak yapacağız” söylemiyle yola çıktık. Dolayısıyla biz vatandaşları partiler arasında bir ayrıma tabi tutmuyoruz. AK Parti’li vatandaşın da, HDP’li vatandaşın da, MHP’li vatandaşın da bizim belediye başkan adaylarımıza oy vermesini istiyoruz.

Erdoğan Kürtleri düşmanlaştırdı

Erdoğan Kürtleri düşmanlaştırdı. Kürtleri bu ülkenin düşmanı olarak görüyor. Düşmanlaştırma siyaseti üzerinden oy devşirmeye çalışıyor. Bu çok tehlikeli. Toplumu ayrıştırma ve kin tohumları ekme gibi bir sürecin doğmasına yol açabilir. Buna asla doğru bulmuyoruz. Herkesin kimliğine, herkesin inancına, herkesin yaşam tarzına saygılıyız.

Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği seçmen listelerinde adı olan ve oy kullanma hakkı olan her vatandaşın oyuna talibiz. Her vatandaştan bizim belediye başkan adaylarımıza oy vermesini istiyoruz. Bizim belediye başkanlarımızın çalışmaları son derece başarılı. İstanbul’lu nefes almak için bizim belediyelerimizin olduğu yere geliyor. Hatta AK Parti bile bizim belediyelerimizin bulunduğu alanları kullanıyor: Sarıyer ve Kadıköy’ü kullanıyor. AK Partili belediyelerde böyle güzel bir alan yok, yeşillik kalmadı. Bir beton ormanı var oralarda.

Ekonomi iyi gitmiyor. Onlar da görünüyorlar. Vaatlerde bulunuyorlar ama hep seçimlerden sonra. Erdoğan önceki seçimde ne diyordu: “Beni seçin Türkiye uçacak. Uçtu ama uçurumdan aşağı uçtu. İyi yönetemiyorlar. Seçim nedeniyle bütçede açıklar oldu. Seçimlerden sonda ciddi zamlar gelecek. Daha düşük faizle para verdiği için IMF’nin kapısına gidecek. Ya da Londra’daki tefecilerden daha yüksek faizle para almaya devam edecek. 149 milyar dolar faiz ödediler.

Bunlar ülkeyi nasıl yöneteceklerini bilmiyorlar. Ülkenin geleceğiyle ilgili hiçbir planları yok. Sadece tarih veriyorlar: 2071, 2023... Ne yapacaksınız belli değil? Ülkenin kalkınma planı bile yok. CHP’li belediyeler kırsalla kent arasındaki sağlıklı gelir ilişkisini kurmuş vaziyetteler. Kooperatifler aracılığıyla ilişkiler kuruldu. CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde ekonomik kriz çok fazla hissedilmeyecek.