Kılıçdaroğlu'ndan Diyarbakır'a bedava elektrik sözü!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çiftçilerin tarımsal faaliyetlerde kullandığı elektriğin ücretsiz olması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan Diyarbakır'a bedava elektrik sözü!

Sık sık elektrik sorunu yaşayan Urfalı çiftçilere değinen ve Urfa Büyükşehir Belediyesini kazandıkları taktirde kullanılmayan 2 milyon dönümlük  taşlık arazide elektrik üretimi için güneş panelleri kuracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, aynı projeyi Diyarbakır’da da hayata geçirmek istediklerini kaydetti.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Türkiye'de gıda krizinin yaşanacağına dair öngörüsünü aylar öncesinden paylaştığını aktaran Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Devleti yönetenler devletten habersiz, bürokrasiden habersiz. Gıda krizinin geleceğini bilmiyorlar, görmüyorlar. 'Kara kış fonu kurun, çocuklar yatağa aç girmesin' diye defalarca söyledim yine yapmadılar ama Cumhuriyet Halk Partili belediyeler bunların tamamını yaptılar. Kara kış fonlarını kurdular, doğalgaz, elektrik faturasını ödeyemeyecek durumda olan ailelerin faturalarını ödediler. Gıda yardımı başta olmak üzere eğer bir yardım gerekiyorsa bir telefonla her türlü yardım kendilerine ulaştırıldı. 'Sakın CHP'ye oy vermeyin, gelirse yardımlar kesilir' diyorlardı. Bütün bu algının nasıl yıkıldığını, nasıl olduğunu hepimiz gördük ve hepimiz bu yanlış algının da tanığı olduk."

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonun (Türk-İş) açıkladığı şubat ayı enflasyon rakamlarına göre asgari ücretlilerin açlık sınırının altında ücret aldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, yoksulluk sınırının ise 15 bin 139 lira 90 kuruş olduğunu aktardı.

- "Kim yüzde 11 büyüdü? 5'li çete"

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) "Türkiye yüzde 11 büyüdü" açıklamasını da anımsatan Kılıçdaroğlu, "Kim yüzde 11 büyüdü? Esnaf büyümedi, kim büyüdü? Çiftçiye soruyorum 'dalga mı geçiyorsunuz' diyorlar. Kim büyüdü? 5'li çete. Milyonlar fakirleşirken maalesef onlar büyüdüler." dedi.

Çiftçinin mazot zamlarından sonra traktörünü kullanamaz hale geldiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Ne diyorlardı? 'Mazotu doldur. Yarısı sizden, yarısı bizden.' Bu sözü verdin mi? Verdin. O zaman kardeşim diyeceksin ki; 'ben AK Parti'nin Genel Başkanı olarak verdiğim sözün arkasında her zaman dururum. 'Mademki biz böyle bir söz verdik, traktöre dolacak olan mazotun yarısını sen ödeyeceksin, yarısını da ben ödeyeceğim, devlet olarak.' O zaman ben derim ki 'helal olsun, verdiği sözü tuttu.' Tutar mı? Tutamaz çünkü 5'li çete izin vermez, onlar doymuyor bir türlü. İktidarı belirleyen, iktidarın üzerindeki en büyük güç 5'li çetedir. Milyonlar bir tarafa, beş kişi bir tarafa" şeklinde konuştu.

“Elektriği buna bedava ver"

İktidarın tarımsal sulamada kullanılan elektriği bedava vermesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Dışarıdan satın alacağına, bu adam üretecek. Elektriği buna bedava ver" dedi.

Urfa ziyaretinde "2 milyon 300 bin dönüm taşlık arazi var. Büyükşehir Belediyesini bize verin bütün çiftçilere elektriği bedava yapacağım. Buraya güneş santralleri kuracağım' ifadesini kullandığını aktaran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Önce dediler 'bu olmaz' falan, filan. Şimdi diyorlar ki; 'bu proje, bizim projemiz.' Diyarbakır'a gideceğim aynı şeyi Diyarbakır'da da söyleyeceğim. Diyarbakır'da da aynı şeyi yapacağız. Diyarbakırlı çiftçiye de, Urfalı çiftçiye de güneş enerjisi üzerinden elektriği bedava vereceğiz. 'Nasıl yapacaksın?' diyorsan buradan açık ve net çağrı yapıyorum. Nasıl yaptığımı öğrenmek istiyorsan, bakanlık engel olmasın, bütün taleplerimizi yerine getirsin. Sen de gel, seni de davet edeceğim, beraber açacağız. Sen yönetemiyorsun, yönetmeyi bilmiyorsun."