Kılıçdaroğlu’ndan ‘Enes Kara’ paylaşımı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kaldığı yurdun ortamı ve gelecek kaygısı nedeniyle intihar eden tıp öğrencisi Enes Kara’yla ilgili “Bana kızanları anlıyorum ama etik sebeplerden dolayı paylaşım yapmayacağım. Zamanı gelince gereken yapılacaktır“ açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Enes Kara’ paylaşımı

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara, cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan ve gelecek kaygısından dolayı intihar etmiş, arkasında bıraktığı intihar notunda ‘Müslüman olmadığı halde cemaat yurdunun kendisini namaz kılmaya ve cemaat derslerine katılmaya zorladığını’ belirtmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enes Kara ile ilgili olarak resmi Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

Kılıçdaroğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Gençlerimizle ilgili canımızı yakan olgular söz konusu olunca, paylaşacağımız içeriklerde hepimiz sorumlu davranmak zorundayız. Bana kızanları anlıyorum ama etik sebeplerden dolayı paylaşım yapmayacağım. Zamanı gelince gereken yapılacaktır. Tepkileri anlıyor ve saygı duyuyorum. Bu tarz haberleri paylaşmakla ilgili bilimsel makaleler söz konusudur. Oluşan öfkeyi politik puana döndürme adına, bilimin uyarılarına kulak asmamayı doğru bulmuyorum.”