Koalisyon'dan DSG'ye 150 tırlık yeni askeri sevkiyat

Koalisyon'dan DSG'ye 150 tırlık yeni askeri sevkiyat

ABD'nin öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon’un Fırat’ın doğusunda Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolündeki bölgeye 150 tırdan oluşan askeri mühimmat ve lojistik malzemesi gönderdiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), koalisyon güçlerinin içerisnde askeri mühimmat ve lojistik malzemelerinin yer aldığı 150 tırın DSG’nin kontrolündeki Fırat’ın doğusuna geçtiğini duyurdu.

SOHR’nin verdiği bilgiye göre, 23 Mart’tan bugüne uluslararası koalisyon 3 bin 500 araçlık 28 konvoydan oluşan askeri mühimmatı DSG kontrolündeki bölgelere gönderdi.

DSG savaşçıları, terör örgütü IŞİD'in son kalesi olan Bağoz'u temizledikten sonra IŞİD uyuyan hücrelerine baskınları devam ettiriyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güvenli bölgenin kurulması için eylül ayı sonunu işaret etmişti. Ay sonuna kadar bölgenin Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kurulmaması durumunda, B planı olarak askeri operasyon seçeneğinin masada tutulduğunu belirtmişti. Bu kapsamda hazırlıklarını sürdüren TSK, sınır hattına takviyelerini sürdürüyor.