Kobani: Biden Erdoğan’a askeri müdahaleyi kabul etmeyeceğini söylemiştir

ABD Demokrat Partinin Kürt üyesi Azad Kobani, Başkan Biden’ın Suriye’ye yönelik askeri bir müdahaleye karşı olduğunu, bu konudaki görüşünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da iletmiş olabilceğini söyledi.

Kobani: Biden Erdoğan’a askeri müdahaleyi kabul etmeyeceğini söylemiştir

Türkiye’nin Rojava ve kuzeydoğu Suriye’ye yönelik olası operasyonu için açıklamalarının ardından gözler Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden ile Roma’daki G20 Liderler Zirvesi’ne çevrilmişti.

Görüşmenin ardından gazetecilere konuşan Erdoğan, ABD’nin YPG’ye verdiği destekten dolayı üzüntülerini dile getirdiğini belirtti.  

Erdoğan, olası bir operasyon sorusuna da, “Operasyonun yapılması gerektiği zamanda tabii ki operasyon yapılır. Ondan geri adım atılmaz” yanıtını verdi.

Kamuoyu ve gözlemciler, "Biden operasyon için Erdoğan'a yeşil ışık yakacak mı?" sorusunun yanıtını merak ediyordu.

Washington’dan Erbil’e ziyaret için gelen ABD Demokrat Partinin Kürt üyesi Azad Kobani, Rûdaw Radyo’da yayınlanan “Çavê Sêyem” (Üçüncü Göz) programında bu soruya yanıt verdi.

Kobani, “Biden'ın Erdoğan'ı Suriye'ye müdahale konusunda uyardığına inanıyorum. Artık ne ABD, ne Rusya, ne de Avrupa ülkeleri, Suriye'de Türkiye’ye ve müttefiklerine herhangi bir rol vermek istemiyor" diye konuştu.

Aynı zamanda ABD seçimlerinde Biden’ın propaganda ekibinde yer alan Kobani, “ABD yönetiminde ilk defa bu kadar çok Kürt dostu ve destekçisi bulunuyor” dedi.

 

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz