Kılıçdaroğlu: Demirtaş ve Kavala haksız yere içeride tutuluyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ve Osman Kavala'nın tutukluluğuna ilişkin, “Onların tek suçu var pasaportları ABD pasaportu değil. Olsaydı bir telefonla çıkarlardı, apronda uçak beklerdi. Böyle bir rezaletle Türkiye hiç karşı karşıya kaldı mı? Demokrasinin gereği olarak onların zaten içeride tutulmaları yanlış” sözleriyle tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu: Demirtaş ve Kavala haksız yere içeride tutuluyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaya hakkı yok, beraber demokrasiyi getireceğiz. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız” diyen Kılıçdaroğlu, “Bu süreç içinde beni üzen Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ve Genelkurmay Başkanlığı’nı aynı tarihte parlamentodan yasa çıkararak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından anılmamasıdır. Bu gerçekten de kabul edilmesi gereken bir tavır değildir” dedi.

“En azından cuma hutbesinde saygı duyulması lazım” diyen Kılıçdaroğlu, şöylke devam etti:

“Bu ülkeye kesinlikle güzel baharı getireceğiz. Anıtkabir’de bir garabetle karşılaştık. Bazı TV kanalları ve gazetelerin muhabirleri Anıtkabir’e alınmadı. O kararı alanlara açık ve net söylüyorum. , sizin gücünüz yetmez ona. Dolayısıyla ne yaparlarsa yapsınlar her davranışları kendi sonlarını getiriyor. Bu milletin vicdanında derin yaralar açıyor. Ciddi sorunlarımız var ama bütün sorunların kaynağını adaletsizlik oluşturuyor.”

Kemal Kılıçdaroğlu, “15 Temmuz darbe girişimi oldu, hep beraber mücadele ettik. Birileri 15 Temmuz’u Allah’ın bir lütfu olarak kabul edip milletin ensesinde boza pişirmeye başladı” dedi.

125 bin 678 kişi KHK ile görevlerine son verildiğini belirten CHP lideri, “İçinde eğrisi doğrusu bilmiyorum ama haksızlığa uğradığını iddia edenler yargıya başvurdular. Mahkeme kararıyla beraat edenler, hakkında takipsizlik kararı verilenler, soruşturma açılmayanlar, AYM tarafından ‘göreve iade’ kararı verilenlerin tamamına göreve iade edeceğiz. Sabretsinler, geliyor gelmekte olan. Az kaldı” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, “AYM ve mahkeme kararlarını uygulamayan bürokratları devletin bürokrasisinin içinde tutmayacağım. Açık ve net söylüyorum. Mahkeme kararını uygulamak her devletin temel görevidir. Devletin temeli adalettir. Kimsin sen hâkim misin? Senin yerin saraydır” ifadelerini kullandı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı rakamlara dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’ın, Cumhur İttifakı’nın bu rakamlardan haberi var mı? Bunlar kendi rakamları, TÜİK’in rakamları. Hâlâ ülkeyi yönettiklerini sanıyorlar. Bu iktidar fakirin, fukaranın, halkın, çiftçinin, emeklinin yanında değil. Bu iktidarın yeri Londra’daki ve Türkiye’deki tefecilerin yanıdır. Onlara destek veriyor. 83 milyon insan Londra’daki bir avuç tefeciye çalışıyor. Çiftçilere de ihanet ediyorlar. Buğdayı biz ton başına 2 bin 250 liradan alıyoruz. Dışarıdan buğday alıyoruz, ton başına 3 bin 343 lira ediyoruz. Yüzde 48 dışarıdaki çiftçiye daha fazla para ödüyoruz” ifadelerini kullandı.

“CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde kara kış fonu benzeri bir çalışmayı büyük ölçüde tamamladık” diyen Kılıçdaroğlu, “ Bir vatandaşımız doğal gaz, elektrik faturasını ödeyemez duruma gelirse belediyelerimiz devreye girecek. Onların yapmadığını biz yapacağız. Gönül isterdi ki iktidar olup tüm yurttaşlarımıza bu yardımı yapalım. Asgari ücret, açlık sınırın altında. Erdoğan tavsiyem, yaparsan sen oy olacaksın. Asgari ücret açlık sınırının üstüne çıkarın demen gerek. Bir ton kömür asgari ücreti geçti” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Erdoğan Biden'la görüşüyor, Türkiye'ye geliyor. 180 derece karakteri değişmiş. Biden'ı görürken gözleri gülüyordu, Türkiye'ye gelirken çatık kaşlı. Kağıt toplayıcısını dövdürüyorlar. En fakire güç gösterisi yapıyorlar. Dışarıda yapamıyor, burada yapıyor” yorumunu yaptı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ve Osman Kavala'nın tutukluluğuna ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, “Haksız yere içeride tutulan Demirtaş ve Kavala var, benim vicdanım kabul etmiyor. Belki onlar hayatlarının hiçbir döneminde CHP de duymadılar, oy da vermediler. Ama bizim görevimiz adalettir, haksızlığa karşı durmaktır. Onların tek suçu var pasaportları ABD pasaportu değil. Olsaydı bir telefonla çıkarlardı, apronda uçak beklerdi. Böyle bir rezaletle Türkiye hiç karşı karşıya kaldı mı? Demokrasinin gereği olarak onların zaten içeride tutulmaları yanlış” diye konuştu.