Kürdistan Bölgesi Anti Terör'den 'İslami Direniş'e yalanlama

Kürdistan Bölgesi Anti Terör Birimi, Erbil Uluslararası Havalimanı'na yönelik herhangi bir saldırının gerçekleşmediğini açıkladı. Irak'taki İslami Direniş, Erbil Havalimanına insansız hava aracıyla saldırı düzenlediklerini iddia etmişti.

Kürdistan Bölgesi Anti Terör'den 'İslami Direniş'e yalanlama

Kürdistan Bölgesi Anti Terör Birimi Erbil Havalimanına yönelik saldırı düzenlediğine ilişkin haberleri yalanladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Milislere bağlı bazı medya kuruluşlarında Erbil Uluslararası Havalimanı'na drone saldırısı gerçekleştirildiği bildirildi. Aynı zamanda bir takım yerel kanallar, olayın aslını soruşturmadan, doğrulamadan ve resmi açıklamayı beklemeden haberi yayınladı."

Kürdistan Bölgesi Anti Terör Birimi açıklamasının devamında "Bu haber asılsız ve gerçek dışıdır. Bugün Erbil Uluslararası Havalimanı'na herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir" ifadelerine yer verildi.

Kendilerini  İslami Direniş olarak adlandıran Irak'taki İran yanlışı Şii gruplar, bugün Telegram kanallarında yaptıkları açıklamada, "İşgalci güçlerin Erbil havaalanı yakınındaki üssüne insansız hava aracıyla saldırı düzenledik" demişlerdi.

Gazze’de Hamas ile İsrail arasındaki savaşın başlaması ardından İran'a yakın kabul edilen Irak İslami Direniş grubu, 17 Ekim’den itibaren Irak, Kürdistan Bölgesi, Suriye ve Rojava'daki ABD güçlerine saldırılar başlatmış, bugüne kadar 170'den fazla saldırının sorumluluğunu üstlenmiştir