Neçirvan Barzani'den 1 Şubat Katliamı'nın yıldönümünde "birlik" mesajı

Başkan Neçirvan Barzani, 101 kişinin şehit olduğu 1 Şubat saldırılarının yıl dönümüne ilişkin yayımladığı mesajda, “1 Şubat şehitlerinin anısını, amaçlarını gerçekleştirmek için birlik ve beraberliğimizin mayası haline getirelim” dedi.

Neçirvan Barzani'den 1 Şubat Katliamı'nın yıldönümünde "birlik" mesajı

1 Şubat 2004’te Kurban Bayramının ilk gününde, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) parti merkez binalarına düzenlenen eş zamanlı intahar saldırılarında çoğu üst düzey yönetici 101 kişi şehit düştü.

17’inci yıl dönümünde 1 Şubat Şehitleri için bir mesaj yayımlayan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, “1 Şubat Şehitlerini saygı ile anıyorum. Kanları birbirine karışan sehit öncülerimizin ve sevdiklerimizin anılarını amaçlarını gerçekleştirmek için birlik ve beraberliğimizin mayası haline getirelim” ifadelerini kullandı.

1 Şubat Şehitleri Erbil’de anılıyor

1 Şubat şehitleri için bugün başkent Erbil'deki Sami Abdurraman Parkı'nda bulunan 1 Şubat Şehitleri Anıtı'nda tören düzenlenecek.

Şehit ve Enfal Aileleri Bakanı Yardımcısı Berevan Hamdi, pandemi nedeniyle bu yıl katılımı sınırlı tuttuklarını, düzenlenecek törende şehitlerin anıtına çelenk bırakılacağını söyledi.

Hamdi, tören esnasında Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, hükümet ve parlamento başkanlıklarının mesajlarının okunacağını belirtti.