Kürdistan Bölgesi Başkanlığı: Peşmergeye saldırı tehlikeli bir gelişmedir

Erbil’de Peşmerge karargahına bomba yüklü drone ile yapılan saldırıyı sert bir dille kınayan Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, “Kürdistan Bölgesi'ne yönelik drone saldırılarının devam etmesi, yalnızca Irak'ın barış ve istikrarına zarar verecek ve durumu daha da karmaşık hale getirecektir” açıklamasını yaptı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı: Peşmergeye saldırı tehlikeli bir gelişmedir

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, dün gece Peşmerge güçlerine ait Pirmam-Erbil sınırındaki karargâha iki insansız hava aracıyla saldırı düzenlendiğini, ancak herhangi bir can kaybı yaşanmadığını açıkladı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı da yazılı bir açıklama ile saldırıyı kınadı. Başkanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Dün gece Erbil'de Peşmerge karargahını hedef alan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Resmi bir güç ve federal Irak savunma sisteminin bir parçası olan Peşmerge'ye yönelik saldırı, Irak'ın barış ve istikrarını tehdit eden tehlikeli ve kabul edilemez bir gelişmedir.

Federal Irak Hükümeti'ni saldırganların bulunarak cezalandırılması için ciddi tedbirler almaya, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile ortak soruşturmalar yürütmeye ve koordineli çalışmaya çağırıyoruz.  Kürdistan Bölgesi'ne yönelik drone saldırılarının devam etmesi, yalnızca Irak'ın barış ve istikrarına zarar verecek ve durumu daha da karmaşık hale getirecektir.”