Irak Başbakanı'ndan Erbil saldırısıyla ilgili soruşturma talimatı

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, "Erbil'e yönelik suç niteliğindeki saldırıyla ilgili" kapsamlı bir soruşturma yürütme talimatı verdi. Talimat Başbakan Mesrur Barzani’nin Irak hükümetine çağrısı ardından geldi.

Irak Başbakanı'ndan Erbil saldırısıyla ilgili soruşturma talimatı

Güvenlik Medya Ağı, Irak Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Muhammed Şiya es- Sudani'nin güvenlik kurumlarına "Erbil'e yönelik suç niteliğindeki saldırıyla ilgili" kapsamlı bir soruşturma yürütme talimatı verdiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada "Başbakan Muhammed Şiya es- Sudani, güvenlik kurumlarına Erbil Vilayetindenin Selahaddin (Pirmam) beldesine düzenlenen suç niteliğindeki saldırıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatılması talimatını verdi" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Silahlı Kuvvetler Başkomutanı, olayın meydana gelmesinden hemen sonra, olaya ilişkin kapsamlı bir güvenlik soruşturması başlatılması talimatını vermiş ve güvenlik birimlerini Kürdistan Bölgesi'ndeki güvenlik birimleriyle koordineli olarak çalışmaları konusunda görevlendirmiştir. Irak, ulusal egemenliği etkileyen, iç güvenlik ve istikrarı bozmaya yönelik saldırının hedeflerini ve uygulayıcı tarafı belirlemek, saldırının koşullarını ve gerçeklerini ortaya çıkarmak için soruşturmayı takip ediyor."

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, dün gece Peşmerge güçlerine ait Pirmam-Erbil sınırındaki karargâha iki insansız hava aracıyla saldırı düzenlendiğini, ancak herhangi bir can kaybı yaşanmadığını açıkladı.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Peşmerge karargâhına yönelik saldırıyı şiddetle kınadı ve Irak hükumetini saldırıları durdurmak için ciddi tavır almaya çağırdı.