Kürdistan Bölgesi Başkanlığı: Irakla ilgili G7 bildirisini memnuniyetle karşılıyoruz

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, G7 bildirisinin Irak’la ilgili bölümünü memnuniyetle karşılayarak, “Peşmerge de dahil Irak güvenlik güçleri'nin IŞİD’e karşı mücadelede hâlâ ABD ve koalisyonun desteğine ihtiyacı var” açıklamasını yaptı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı: Irakla ilgili G7 bildirisini memnuniyetle karşılıyoruz

İngiltere’nin Bağdat Büyükelçiliği, 11-13 Haziran'da ülkesinin ev sahipliğinde düzenlenen G7 Zirvesi’nin sonuç bildirgesine ilişkin bir açıklama yaptı.

G7’yi oluşturan İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve Kanada'nın Irak'ın egemenliğine ve bağımsızlığına verdikleri desteği yineledikleri bilgisine yer verilen açıklamada, Irak’ta yaklaşan seçimlerin uluslararası gözlemciler tarafından izlenmesine önem verdiği vugulandı.

Açıklamada, G7 ülkelerinin Peşmerge de dahil olmak üzere Irak güvenlik güçlerini ve Irak hükümetini IŞİD'e karşı başarılarından dolayı takdir ettiği hatırlatıldı.

Ayrıca, Irak'ta istikrarın sağlanması adına verilen her türlü çabanın desteklendiğine vurgu yapılan açıklamada, Iraklıların seçimlere katılmaya teşvik edilmesinin önemine değinildi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile G7 bildirisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Irak'la ilgili G7 bildirisini memnuniyetle karşılıyoruz. Peşmerge de dahil olmak üzere Irak güvenlik güçlerinin IŞİD'in kalıcı yenilgisini sağlamak için hâlâ ABD ve koalisyon güçlerinin desteğine ihtiyacı var.

Uluslararası toplumun sürekli katılımı, kurtarılmış bölgelerin istikrara kavuşturulmasına yardımcı olmak, özgür ve adil seçimler gerçekleştirmek için kritik öneme sahiptir.”