Kürdistan Bölgesi’nde sokağa çıkma yasağı 2’nci kez uzatıldı

Kürdistan Bölgesi’nde sokağa çıkma yasağı 2’nci kez uzatıldı

Kürdistan Bölgesi’nde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 9 gündür uygulanan sokağa çıkma yasağı, 1 Nisan’a kadar uzatıldı.

İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağının 1 Nisan’a kadar uzatıldığını açıkladı.

Açıklamada Erbil, Süleymaniye, Duhok ve Halepçe vilayetlerinin yanı sıra, bağımsız idareler Raperin ve Germiyan’da da sokağa çıkma yasağı uygulamasının geçerli olduğu belirtildi.

Açıklamada, zaruri durumlar ve hastalık hallerinin yasak kapsamında olmadığı kaydedildi.

koronavirüs salgını nedeniyle ilk etapta şehirlerarası trafiği durduran hükümet, daha sonra şehirlerde de sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Sağlık Bakanlığı, halk sağlığı açısından sokağa çıkma yasağının uzatılması çağrısında bulunmuştu.

Kürdistan Bölgesi’nde şimdiye kadar virüs tespit edilenlerin sayısı 54 oldu. Salgının başından bu yana 1 hasta virüs nedeniyle yaşamını yitirdi, 13 kişi de sağlığına kavuştu.

Öte yandan, Newroz dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Saman Berzenci, virüsün Kürdistan Bölgesi’nde tehlikeli bir aşamada olduğunu belirterek, halkın sosyal mesafeyi korumasını ve gerekli talimatlara uymasını istedi.