Kürdistan Dostu Danielle Mitterand'ın son vasiyeti: Ben öldükten sonra...

Mitterrand’ın kurduğu Fransa Özgürlükler Vakfı Başkanı Michelle Jully, Madam Mitterranda ölmeden önce kendisine, “Ben öldükten sonra da Kürt halkına yardım edin, onlara vefalı olun çünkü bunu hak ediyorlar” vasiyetinde bulunduğunu belirtti.

Kürdistan Dostu Danielle Mitterand'ın son vasiyeti: Ben öldükten sonra...

Mitterrand’ın kurduğu Fransa Özgürlükler Vakfı Başkanı Michelle Jully, Madam Mitterranda ölmeden önce kendisine, “Ben öldükten sonra da Kürt halkına yardım edin, onlara vefalı olun çünkü bunu hak ediyorlar”vasiyetinde bulunduğunu  belirtti.  

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Kürdistan Bölgesi hükümetinden bir heyet, Danielle Mitterrand’ın mezarını ziyaret ederek çelenk bıraktı. 

Ziyaret esnasında Rûdaw’a konuşan Fransa Özgürlükler Vakfı Başkanı Michelle Jully, Mitterrand’ın 2009 yılında kendisine ilettiği vasiyeti açıkladı.

Madam Mitterrand hakkında anlatacak çok anısı olduğunu dile getiren Jully şöyle dedi:

“Ancak en önemlisi onun bize verdiği son mesajıydı. 2009 yılında Kürdistan’ı ziyaret edip Paris’e döndüğümüzde bana, ‘Ben öldükten sonra da Kürt halkına yardım edin, onlara vefalı olun çünkü bunu hak ediyorlar’ dedi. Onlar için elimizden geleni yapmamızı istedi. ‘Benim adıma kurulan bu vakıf Kürtlere yardımcı olmalı’ dedi.” 

“Kürtlerin annesi” olarak da bilinen Fransa’nın Eski Cumhurbaşkanı François Mitterrand’ın eşi Danielle Mitterrand’ın mezarı Kürtler tarafından yoğun ziyaret ediliyor.

Heyette yer alan Kürdistan Bölgesi hükümeti Fransa Tensilcisi Ali Dolemeri de, “Bütün toplantı ve etkinliklerimizde Madam Mitterrand’ın adı geçiyor. Onu anıyoruz. Çünkü bizim ona vefa borcumuz var. Kürdistan Bölgesi’nin şu anki statüsünde büyük katkıları oldu” diye konuştu.