Kürdistan hükümeti Referandum sonuçlarını belgeleriyle BM’ye ileteceğiz

Kürdistan bağımsızlık referandumun resmi sonuçlarının BM baştta olmak üzere ilgili kurumlara gönderileceğini belirtti.

Kürdistan hükümeti Referandum sonuçlarını belgeleriyle BM’ye ileteceğiz

Kürdistan Demokrat Parti (PDK) yöneticilerinden Nûrî Heme Elî, yapılacak toplantı sonrası bağımsızlık referandumun resmi sonuçlarının BM baştta olmak üzere ilgili kurumlara gönderileceğini belirtti.

Nûrî Heme Elî Basnews'teki konuşmasında, “İlgili taraflarla diyalogun geliştirilmesi planları var. Bu temelde bağımsızlık referandumun resmi sonunçları BM, Avrupa Parlamentosu ve ABD Kongeresi’ne gönderilecektir. Yapılan ön tartışmalara göre referandum sonuçları bir kaç madde şeklinde hazırlanacak. Bu maddelerde referandumun yapılması nedeni açıklanacak. 
Kürdistan bölgesi ve diğer Kürdistani bölgelerde referandumun başarılmasının sebepleri alınan oyların çokluğu , bunca baskıya rağmen neden referanduma gidildi? Bunlar açıklamalı bir şekilde ilgili yerlere teslim edilecektir” dedi.
Böylesi hassas bir süreçte Komel ve Goran hareketlerinin siyasi çekişmelerinden dolayı parlamentoya gelmediklerini de vurgulayan Nûrî Heme Elî, söz konusu hareketlerin neden parlamento toplantısına katılmadıklarını kendilerine sorulması gerektiğini söyledi.