İngiltere Savunma Bakanı’ndan Başkan Barzani’ye mektup

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Başkan Barzani’ye gönderdiği mektupta, “Referamunun sonuçlandığı bu dönemde, Bağdat’la görüşmelere başlamanız yönündeki talebimi belirtmek istiyorum” dedi.

İngiltere Savunma Bakanı’ndan Başkan Barzani’ye mektup

İngiltere Savunma Bakanı Micheal Fallon, Kürdistan Başkanı Mesud Barzani’ye gönderdiği mektubunda, “Referandum gerçekleştiği için şimdi Bağdat ve komşu ülkelerle köklü bir diyaloğa başlamanızı umuyorum” dedi.

İngiltere Savunma Bakanı Micheal Fallon, Kürdistan Başkanı Mesud Barzani’ye gönderdiği mektubunda, Kürdistan’ı ziyareti sırasından kendisine gösterilen misafirperverlikten ötürü teşekkür edip DAİŞ’le mücadelede edip, binlerce şehit veren Kürdistan halkından övgüyle söz etti.

Referandumun gerçekleşmesinin ardından Bağdat ve diğer komşu ülkelerle diyalog kurulmaya başlanılması gerektiğini söyleyen Fallon, bu şekilde her kesimin razı olabileceği bir çözüme varılacağını belirtti.

İngiltere Savunma Bakanı mektubunda DAİŞ’le mücadelede Kürdistan Peşmergesiyle Irak Güçleri arasında sorun yaşanmaması gerektiğini ve DAİŞ’ten kurtarılmış bölgelerin emniyet içerisinde kalması gerektiğini vurguladı.