Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Kosret Resul: Kardeş kavgasını kınıyoruz!

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Birinci Yardımcısı Kosret Resul, bugün Şengal'de yaşanan çatışmayı kınayarak, "Sorunlar diyalogla çözülmeli” dedi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Kosret Resul: Kardeş kavgasını kınıyoruz!

Roj Peşmerge Birliği (Rojavalı peşmergeler) ile PKK'ye bağlı Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) arasında bu sabah çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 1 YBŞ'li hayatını kaybetti, 3 YBŞ'li ile 4 peşmerge de yaralandı.

Kosret Resul, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Başı dik şehit peşmerge yakınlarına, kahraman peşmergelere ve dirayetli Kürt halkına sıcak selamlarımı iletiyorum. Halkımızın siyasi ve mali krizle boğuştuğu bir dönemde Ortadoğu'nun gelecekte çizilecek siyasi haritasının henüz belirsiz olmasıyla beraber Peşmerge Güçleri kutsal vatanımızı şeref ve namusuyla kilometrelerce sınırı insanlığın en azgın düşmanlarına karşı savaş cephesinde korudu.

Bugün ne yazık ki Kürdistan'ın iki gücü arasında istenmeyen çatışmaların çıktığına dair haber aldık. Söz konusu olay kardeşler arasında iç savaşın yaşandığını anımsatıyor. Öncelikle Kürdistanlı taraflar arasında yaşanan her türlü çatışmaları şiddetle kınıyoruz.”

İlgili taraflar arasında huzur ortamının sağlanması için sorunların diyalogla çözülmesini talep eden Kosret Resul, "Bu olayların daha fazla dallanıp budaklanmaması için karşılıklı anlayışın gösterilmeli. Kürt evlatlarının kanı, Kürdün eliyle dökülmemeli” diye konuştu.

Kosret Resul, "Tüm taraflardan ricamız yabancı ellerin müdahalesine izin vermeden, verilen kararları uygulayarak her türlü çatışmadan uzak, sorunları çözmelerini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tarafların halkın geleceği için tüm imkanlarını kullanması gerektiğini söyleyen Kosret Resul, şöyle devam etti:

"Milletimiz ve torunlarımız için daha iyi gelecek kurmalıyız. Kalıcı başarı ve tam bağımsızlık için Kürtlük ve ulusal çalışmalarda halkımızın kendi kaderini tayin etmesine yönelik sadakatle çalışması gerekiyor.”