Kürt Cumhurbaşkanı Adayı Yarıştan Çekildi 

İran Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 4 gün kala Kürt aday Galibaf, İbrahim Reisi lehinde yarıştan çekildi.

Kürt Cumhurbaşkanı Adayı Yarıştan Çekildi 

İran Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dört gün kala 5 Cumhurbaşkanı adayından biri olan muhafazakar Kürt aday Muhammed Bagır Galibaf, adaylıktan çekildiğini duyurdu. 
Kameralar karşısına geçen Kürt aday Muhammed Bagır Galibaf, muhafazakarlara ve destekçilerine seslenerek İbrahim Reisi lehinde seçimden çekildiğini açıkladı. 4 aday ile devam edilecek İran Cumhurbaşkanlığı yarışı mevcut Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve İbrahim Reisi arasında geçiyor. Kürt aday Galibaf'ın İbrahim Reisi lehine seçimlerden çekilmesinin etkisi 4 gün sonra yapılacak seçimlerde görülecek. 
Muhammed Bagır Galibaf Kimdir?  
1961 yılında Meşhed’de Kürt kökenli baba ve Fars kökenli anneden doğan Galibaf, Tahran Üniversitesi'nde Yardımcı Doçentlik yapmaktadır. Muhafazakar kişiliği ile tanınan Galibaf daha önce de  Tahran Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İran Polis Teşkilatı Başkanlığı, Eski İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanlığı gibi üst düzey görevlerde de bulundu.  
17 Eylül 2005’te Tahran Şehir Meclisi tarafından belediye başkanlığına atanan Galibaf 2008 yılında "World Mayor" tarafından Dünya'nın En İyi Belediye Başkanlarından biri olarak ödüle layık görüldü.