Kürt komutan Zebari: Peşmerge ihtiyaç duyarsa PKK'yle işbirliği yapar

Eski Irak Genelkurmay Başkanı ve Kürt komutan Babekir Zebari, Şengal'in tamamında kontrolü sağlamak için PKK'ye ihtiyaç olmadığını ifade ederek, "Peşmergenin güce ihtiyacı olması halinde, Şengal'de bulunan PKK ile işbirliği yapacağından emin olunabilir” şeklinde konuştu.

Kürt komutan Zebari: Peşmerge ihtiyaç duyarsa PKK'yle işbirliği yapar

Rudaw TV'ye konuşan, Eski Irak Genelkurmay Başkanı ve Kürd komutan Babekir Zebari, Şengal'de ihtiyaç olursa PKK'ye işbirliği yapılabileceğini söyledi.

Zebari, "Şu anda Şengal'de bulunan Peşmerge gücü Musul'un doğusunun kurtarılması öncesinde IŞİD'in direncini kırmasına öncülük ettiği gibi, kurtarılması beklenen bölgeleri de konrol edecek kapasiteye sahip. Bu nedenle de kurtarılması gereken bölgelerde Peşmerge'nin PKK'ye ihtiyacı yok” dedi.

Kürdistan Bölgesi'nde Ezdi Kürdlerin ağırlıkta yaşadığı bölgelerin yüzde 40'ının kurtarılmayı beklediğini söyleyen Zebari, "Bununla beraber birkaç küçük bölge dışında, tüm bölgede kontrol sağlandı” ifadelerini kullandı.

Zebari, batı tarafındaki savaşın doğu yakasına göre daha zorlu geçeceğini kaydederek her şeye rağmen IŞİD'in savaşın ilk aşamasında çok sayıda intihar ve bombalı araçları infilak etmesiyle elindeki cephaneyi azalttığını dile getirdi.

Zebari şunları ekledi: "Tüm olasılıkları göz önüne alınması gerekiyor. Çünkü Musul'un batısında kalan IŞiD'liler intihar eylemcisidir. Ayrıca kentin batısındaki sokak ve caddeler dar. Kanlı bir savaş yaşanabilir.”