‘Kürtler bağımsızlık istemiyor' diyen Maliki'ye Şeyh Cafer'den sert tepki

YNK Politbüro Üyesi Şeyh Cafer Mustafa, Irak eski Başbakanı Nuri el Maliki'nin ''Kürtler bağımsızlık istemiyor'' şeklindeki açıklamasına sert tepki gösterdi.

‘Kürtler bağımsızlık istemiyor' diyen Maliki'ye Şeyh Cafer'den sert tepki

Irak eski Başbakanı ve Kanun Devleti Başkanı Nuri el Maliki, geçtiğimiz günlerde bir tv kanalına yaptığı açıklamada; bazı Kürt partilenin bağımsızlık istemediğini, bazı siyasi çevrelerin Kürdistan'daki krizleri örtmek maksadıyla bağımsızlığı öne çıkardığını ve bu şekilde Bağdat'ı anlaşmaya zorlamak istediğini iddia etmişti. Maliki, Kürtlerin bağımsızlık değil, iyi hizmet ve haklarını istediğini savunmuştu.

Maliki'nin bu sözlerine sert tepki gösteren YNK Politbüro Üyesi ve Peşmerge 70'inci Tümen Komutanı Şeyh Cafer Mustafa, ''Bazı satılıklar ve anlama düzeyi düşük insanlar Maliki'yi ziyaret etmiş olabilir. Bu ziyaretten kendince bir pay çıkarmış olabilir. Ama iyi bilinsin ki, o kişiler Kürt halkının temsilcisi değildir. Halkın temsilcileri, Kürdistan'ın savunması için cephede savaşanlardır'' dedi

Şeyh Cafer Mustafa Kürdistan'da birçok partinin çalışmaları olduğunu, binlerce çalışanı ve Peşmergesi olduğunu, yüzlerce şehit verdiklerini belirterek, Kürdistan'ın geleceğine ilişkinin kararları Maliki'nin değil ancak bu partilerin vereceğini söyledi.

Maliki'nin IŞİD karşısında yaşadığı yenilgiyi Kürtlerin açığa çıkardığını belirten Şeyh Cafer Mustafa ''Maliki, başbakanlığı sürecinde IŞİD'e karşı savaşmadığı için yargılanacak. Mahkemede bu suçları netleşsin sonra Kürdistan'ın içişlerine karışsın.'' İfadelerini kullandı.