Lahur Talabani'nin iki kardeşi hakkında yakalama kararı

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Eş Başkanı Lahur Şeyh Cengi Talabani’nin iki kardeşi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Lahur Talabani'nin iki kardeşi hakkında yakalama kararı

Süleymaniye Soruşturma Mahkemesi, Lahur Şeyh Cengi Talabani’nin kardeşleri eski Terörle Mücadele Birimi Başkanı Polad Şeyh Cengi ve Kürdistan Bölgesi’nin eski Rusya Temsilcisi Aso Şeyh Cengi hakkında yakalama kararı çıkardı.

Rûdaw’a konuşan bir güvenlik kaynağı, “Süleymaniye Soruşturma Mahkemesi bugün bir vatandaşın şikayeti üzerine Polad Şeyh Cengi Talabani, Aso Şeyh Cengi Talabani ve eski bir asayiş görevlisi hakkında yakalama kararı çıkardı” dedi.

Kaynak, “Şikayetçi olan vatandaşa daha önce yurt dışına para kaçırma suçlamasıyla 6 yıl ceza verilmesine neden olmuşlardı. Cezaevinde kendisine zorla imza attırılarak mal ve mülkleri başkalarının üzerine geçirilmiş. Lahur Şeyh Cengi’nin iki kardeşi de hazırlanan kumpasta yer almış. Mağdur vatandaş kendisine yönelik yapılan haksızlığa karşı şimdi söz konusu kişilerden şikayetçi oldu” ifadelerini kullandı.

Mağdur vatandaşın uzun yıllar sessiz kalmasına ve şikayetçi olmamasına ilişkin isminin açıklanmasını istemeyen kaynak, vatandaşın YNK içinde son dönemlerdeki değişimlerin ardından mal ve mülklerini geri alabilmek için şikayetçi olmaya karar verdiğini ifade etti.

Daha önce mal ve mülkleri ellerinden alınan ve paraları zorla gaspedilen bir kaç kişinin daha yargı ve YNK’ye şikayet dilekçesi verdiği öğrenildi.

8 Temmuz’da Süleymaniye’de YNK Eş Başkanı Lahur Şeyh Cengi’ye yakın Terörle Mücadele Birimi Müdürü Polad Şeyh Cengi ve İstihbarat Kurumu (Zanyari) Müdürü Muhammed Tahsin Talabani görevden alınarak yerlerine asaleten atamalar yapılmıştı.

15 Temmuz’da toplanan YNK Başkanlık Konseyi’nde Eş Başkan Lahur Şeyh Cengi’nin yetkileri diğer Eş Başkan Bafil Talabani’ye devredilmişti.

Rudaw