Mesrur Barzani: Kürdistan ile Bağdat arasındaki sorunlar maaş değil, ulusal ve siyasidir

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi ile Bağdat arasındaki sorunların sadece maaş ve havalimanların açılması ile sınırlı olmadığını belirterek, sorunun ulusal ve siyasi olduğunu söyledi.

Mesrur Barzani: Kürdistan ile Bağdat arasındaki sorunlar maaş değil, ulusal ve siyasidir

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi ile Bağdat arasındaki sorunların sadece maaş  ve havalimanların açılması ile sınırlı olmadığını belirterek, sorunun ulusal ve siyasi olduğunu söyledi.

KTV’ye değerlendirmelerde bulunan Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani, "Geçtiğimiz döndemde iki taraf arasında çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi. Kürdistan ile Bağdat arasındaki sorun sadece maaşların ödenmesi ve havalimanlarının açılması değildir. Bizim sorunumuz, uzun bir zamana yayılan ulusal ve siyasi bir sorundur” ifadelerini kullandı.

Irak Anayasa'nın belirlediği maddelerin yerine getirilmediğine dikkat çeken Barzani, “Anayasanın tüm maddelerine uyulmalı ve gerekleri yerine getirilmelidir. Sadece birkaç maddesine uyulup diğer maddelerin keyfi şekilde ihlal edilmesi kabul edilemez” dedi.

 Kürdistan Bölgesi İdaresi Dışında Kalan Kürt Bölgeleri’nin içerisinde olduğu durumun kabul edilemez olduğunu belirten Mesrur Barzani, anayasa çerçevesinde bu bölgelerde durumun bir an önce normale dönmesi gerektiğinin altını çizdi.